.

.

Pinot Noir

Pinot Noir

Cijena: 80,00 HRK
Količina

- Želite li da vam pomognem? - pita policajca žena (La vie en noir) odlutala iz stana, izgubljena negdje u predgrađu. Pružajući pomoć bližnjima, znancima i strancima, potrošila je sebe, identitet, život, razum... Ostala je tek dobrota osjećajne i milostive duše.

Junake ovih pet romansiranih sudbina susrećemo svakodnevno. Ni ne slutimo što pulsira ispod njihove neugledne površine. Što ih tišti i na što su sve spremni... Ne vidimo zaokupljeni vlastitom sebičnošću i ohološću. Ljudska stvorenja tamnih podočnjaka, tmurna i mračna izgleda… Kreću se iz dana u dan po jednoj te istoj putanji. Onda ih uzbudi i zanese neočekivana vijest, novoprobuđena nada, poruka, poziv na putovanje u prošlost - A la recherche… na kom će postati žrtvom poremećene hrvatske zbilje. Ili se u trenutku pomračenja uma samoubilački trijumfalno spustiti u dolinu plača. A gdje drugdje?!

Pet „noir“ romana Zvonimira Majdaka razlikuju se i opsegom i zadanim obilježjima od onih klasičnih „la noir literature“: crn, mračan, sumoran i tjeskoban je usud i običnih malih bića koja lutaju poluosvijetljenim ulicama svoje četvrti. Život nije velepustolovina i beskrajna svetkovina u zemlji meda i mlijeka. Patnja, jad, tuga i bijeda nisu ništa tmastiji i crnji između četiri posivjela zida. Ovo zgusnuto a ipak pitko, uzbudljivo i emocijama nabijeno štivo izniman je domet majstora hrvatske proze, dobitnika nagrade „Vladimir Nazor” za životno djelo 2014. godine.

. . .

Podaci

Nakladnik
Alfa
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
136
Godina izdanja
2015
Dimenzije
14,2 x 19,4
ISBN
9789532977783

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika