Nos za novosti

.

.

-91%
Nos za novosti

Nos za novosti

Kratke vijesti Jamesa Joycea
Cijena: 99,00 HRK
Cijena s popustom: 9,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Listopad 1904. Dvadesetdvogodišnji James Joyce dolazi u „zabačenu“ Pulu na istarskom poluotoku gdje preuzima mjesto profesora engleskog jezika. Njegov se odlazak naveliko najavljuje u mjesnim novinama. Joyce postaje izravni svjedok niza spektakularnih događaja: patetičnog uprizorenja slavlja u čast ubijene carice „Sisi“, predstava jednog putujućeg kina i bujice fotografija i vijesti iz rusko-japanskog rata…

Hanns Zischler i Sara Danius pokazuju nam kako te sveprisutne, dotad zanemarene „kratke vijesti“, faits divers, ulaze u dnevne novine i kino programe, te se prerađene pojavljuju i u tekstovima mladog pisca. Ta „zbrka svijeta“ (Alfred Döblin) bio je idealan materijal za nastanak proze iz koje će se poslije razviti Uliks.

Bogato ilustrirana s novinskim isječcima, fotografijama iz filmova, reklamama, razglednicama i kartama, knjiga je, također, oblikovana u duhu Joyceovog (anti)-heroja, dublinskog propagandno-izbornog agitatora Leopolda Blooma.

OVA KNJIGA GOVORI O TOMU ŠTO JE ROMAN MODERNOG DOBA UČINILO MODERNIM ROMANOM. JAMES JOYCE TO JE ZNAO BOLJE OD DRUGIH. NOVINE JE POHLEPNO GUTAO, I BEZ TE NEZASITNE GLADI ULIKS BI BIO NEZAMISLIV.


Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
174
UDK
820-9
Godina izdanja
2009
Dimenzije
14,20 x 21,00
Prevoditelj
Helen Sinković
ISBN
978-953-303-112-5