.

.

O podnošljivosti

O podnošljivosti

Cijena: 129,00 HRK
Cijena s popustom: 79,00 HRK
Količina

Aleš Čar, jedan od najintrigantnijih suvremenih slovenskih pisaca,   u ovom majstorski komponiranom romanu prati tri generacije obitelji koja živi u rudarskom gradu uz današnju slovensko-talijansku granicu (od tridesetih godina 20. stoljeća, kada je Grad bio u Italiji, preko Drugog svjetskog rata i prekograničnog krijumčarenja u socijalističkoj Jugoslaviji do naših dana).

U središtu je romana stari Otac, krijumčar i kontrabasist koji je u velikom ratu bio u četiri vojske i svirao četiri državne himne, njegovih pet kćeri (Nulta, Prva, Druga, Treća i Četvrta) i dvojica unuka (pripovjedač i Zadnji). Pisac sugestivno prikazuje globalnu vojnu ludost, a niz tanku nit istodobno se spušta i u kompleksni obiteljski labirint, pokazujući da intimni pakao nije ništa manje užasan od ideološkog. Obiteljske tajne, zamršeni odnosi, incest, sukobi čije se posljedice raspliću desetljećima čine gusto tkanje ovog briljantno napisanog romana.

Čarova šetnja 20. stoljećem donosi uvid u ono iz čega su rasle osnovne slovenske obiteljske vrijednosti i naravno u ono što ih je nemilosrdno pretresalo i razbijalo, od poslovičnog alkoholizma do incestuoznosti.

Igor Bartož,   Delo

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
240
Godina izdanja
2015
Dimenzije
13,5 x 20
Prevoditelj
Jagna Pogačnik
ISBN
9789533046914

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika