Mali dragulj

.

.

Mali Dragulj

Cijena: 99,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Prepun emocija, melankolične atmosfere, roman Mali Dragulj jednoga od najvažnijih suvremenih francuskih pisaca Patricka Modiana, istinsko je remek-djelo. Patrick Modiano jedan je od onih velikih pisaca koji riječima uspijevaju stvoriti čitav unutrašnji svemir svojih likova. Stilski izbrušen, istančan poput najsjajnijeg nakita,  Mali Dragulj napeta je i uzbudljiva emocionalna drama mlade djevojke u Parizu ranih šezdesetih.

 

Glazba Patricka Modiana, taj jedinstveni stil, nikada nije bila tako ganutljiva kao u ovoj čudnoj baladi o tragovima jednog uništenog djetinjstva.
Yves Bellec,  Livresse

 

Modiano zapravo u svim svojim djelima opi­suje nestanak predmeta i bića. Svaki je ele­ment osuđen na nestanak, a likovi, ispu­njeni nedostatkom i odsustvom, ne mogu prihvatiti te promjene, ne mogu živjeti u svijetu u kojem se orijentiri sve više i više brišu.Vrlo jasan i precizan stil - to “bijelo pisanje” koje karakterizira književnost druge polovine 20. stoljeća - daje svu svoju snagu romanu čineći ga uzbudljivim i potresnim.
Nathalie Meyer,  Axé libre

 

Patrick Modiano nije nikada bolje iskazao bit svoje umjetnosti kao u ovom romanu. Djevojka nazvana Mali Dragulj ne postoji osim po svojim utvarama. To je nejasna slika, stilska figura, književna metafora, izlika za slučajnu šetnju, za postavljanje pitanja bez odgovora, za izazov, zahvaljujući magiji riječi, bezvremena sanjarija.
Jérôme Garcin,  Le Nouvel Observateur

 

Mali Dragulj lagana je, gipka knjiga koja se bavi sobom i prepuna je umjetnosti. Napete priče najbolje si je priuštiti za vikend. A umjetnost se, naprotiv, nalazi u knjigama poput ove.
Jochen Jung,  Die Zeit 

Podaci

Nakladnik
Fraktura
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
144
Godina izdanja
2014
Dimenzije
20,5 x 13
ISBN
9789532665918