Grupa: Borivoj Radaković

.

.

Grupa

Cijena: 99,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Nakon iznimnog uspjeha višestruko nagrađivane predstave Amateri, Borivoj Radaković u Grupi ponovno progovara o malim ljudima i njihovim sudbinama. Kao i Amateri, ova crna komedija donijela je autoru nagradu za najbolji dramski tekst na Danima satire.

U središtu radnje tri su bivša novovalca – Gula, Mick i Rizbo, sada šezdesetogodišnjaci, koji se nakon podosta godina okupljaju kako bi obnovili bend. Od vremena njihove popularnosti svijet oko njih uvelike se promijenio. Svaki je doživio razočaranje u nekadašnje snove – bračne, poslovne, političke. Svježu krv u bend donosi mlada pjevačica Maja. Hoće li to biti novi početak ili još jedno prisilno uzemljenje izgubljene generacije?

Drama govori o starenju i odrastanju, ali je jednako tako i mala povijest rock 'n' rolla s mnogo reminiscencija na glazbu, način života i (nekadašnju) akciju. I ovom dramom Radaković se još jednom dokazao kao autor izrazito vješt u pisanju dijaloga i portretiranju sumorne svakodnevice kroz humor.
 

 

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
108
Godina izdanja
2013
ISBN
9789533046051

Protagonisti nove drame Bore Radakovića,stari rokeri Mick,Rizbo i Gula,upravo su ta generacija rokera koji su prije par desetljeća zajahali novi val sa željom da se on pretvori u žestoki tsunami koji će odnijeti klasne,rodne i društveno nametnute razlike i konvencije te donijeti pravednije društvo. No,pred njihovim vlastitim očima taj val se slomio i dobili smo devastiranu i opljačkanu zemlju bez perspektive.
 
Mario Kovač