Top liste

Književnost
 1. Jo Nesbo - Nož

  Jo Nesbo Nož

  149,00 kn 134,10 kn detaljno
  1
 2. Maša Kolanović - Poštovani kukci i druge jezive priče

  Maša Kolanović Poštovani kukci i druge jezive priče

  89,00 kn 80,10 kn detaljno
  2
 3. Damir Karakaš - Proslava

  Damir Karakaš Proslava

  120,00 kn 108,00 kn detaljno
  3
 4. Isabel Allende - Japanski ljubavnik

  Isabel Allende Japanski ljubavnik

  129,00 kn 116,10 kn detaljno
  4
 5. Afonso Cruz - Cvijeće T.U.

  Afonso Cruz Cvijeće T.U.

  139,00 kn 125,10 kn detaljno
  5
 6. Dubravka Ugrešić - Doba kože

  Dubravka Ugrešić Doba kože

  139,00 kn 125,10 kn detaljno
  6
 7. Miro Gavran - PRIČE O SAMOĆI

  Miro Gavran PRIČE O SAMOĆI

  99,00 kn detaljno
  7
 8. Dario Fo - Kristina Švedska

  Dario Fo Kristina Švedska

  119 kn 107,10 kn detaljno
  8
 9. Amos Oz - Priča o ljubavi i tmini

  Amos Oz Priča o ljubavi i tmini

  149,00 kn 134,10 kn detaljno
  9
 10. Robert Galbraith - SMRTONOSNO BIJELO

  Robert Galbraith SMRTONOSNO BIJELO

  129,00 kn detaljno
  10
Publicistika
 1. Michelle Obama - Moja priča

  Michelle Obama Moja priča

  159,00 kn 143,10 kn detaljno
  1
 2. Hrvoje Klasić - Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost

  Hrvoje Klasić Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost

  129 kn 116,10 kn detaljno
  2
 3. Mate Granić - Diplomatska oluja

  Mate Granić Diplomatska oluja

  99,90 kn 89,91 kn detaljno
  3
 4. Manfred Spitzer - Digitalna demencija

  Manfred Spitzer Digitalna demencija

  139 kn kn 125,10 kn detaljno
  4
 5. - Krešimir Ćosić

  Krešimir Ćosić

  129,00 kn 116,10 kn detaljno
  5
 6. Thomas Erikson - Okruženi idiotima

  Thomas Erikson Okruženi idiotima

  129,00 kn detaljno
  6
 7. Dinesh D’Souza - VELIKA LAŽ

  Dinesh D’Souza VELIKA LAŽ

  160,00 kn 144,00 kn detaljno
  7
 8. Max Bergholz - Nasilje kao generativna sila

  Max Bergholz Nasilje kao generativna sila

  140,00 kn 126,00 kn detaljno
  8
 9. Jordan B. Peterson - 12 pravila za život

  Jordan B. Peterson 12 pravila za život

  168,00 kn detaljno
  9
 10. Dion Leonard - U potrazi za Gobi

  Dion Leonard U potrazi za Gobi

  129,00 kn detaljno
  10

Maja Daraboš Evolucija konkurentske prednosti

Ocjena čitatelja
 • ISBN: 978- 953- 303- 8667
 • Izdavač: Naklada Ljevak
 • Godina: 2015.
 • Uvez: meki
 • Jezik: hrvatski
 • Broj stranica: 232
 • Format: 16 x 23 cm
Cijena: 139,00 kn
Cijena s popustom: 59,00 kn
Vaša ušteda 80,00 kn
Dodaj u listu želja Dodaj u košaricu
Napiši komentar
Ocjena: (-)
Broj komentara: (0)

Knjiga Evolucija konkurentske prednosti: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima je samostalno znanstveno djelo autorice dr. sc. Maje Daraboš u suradnji s izdavačem Naklada Ljevak. Knjiga je apsolutni novitet u području strategije u uvjetima snažne konkurencije, ne samo u Hrvatskoj već i na globalnoj razini. Nastala je kao rezultat višegodišnjega rada i istraživanja u području konkurentske dinamike i strateškoga pozicioniranja poduzeća, a sve u svrhu pružanja svojevrsne pomoći poduzećima za što uspješnije razumijevanje i konkuriranje u dinamičkoj okolini.

 

Pitate se kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju čak i u uvjetima kada to izgleda gotovo nemoguće? Ovaj svojevrsni „priručnik“ ukazuje na potrebe mijenjanja ponajprije razmišljanja, ali i svijesti menadžera o načinima postavljanja uspješnih strategija te daje prijedloge strateškog pozicioniranja koji vode ka povećanju poslovne uspješnosti poduzeća u današnjim uvjetima.

 

Ova knjiga mijenja pogled i razmišljanje do sada svjetski priznatih tradicionalnih teorija i teoretičara o postizanju konkurentske prednosti u stabilnim industrijama. Govori o tome kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju u uvjetima i kada to izgleda gotovo nemoguće. Ukazuje na potrebe mijenjanja ponajprije razmišljanja, ali i svijesti menadžera o načinima postavljanja uspješnih strategija te daje prijedloge strateškog pozicioniranja koji vode ka povećanju poslovne uspješnosti poduzeća u današnjim uvjetima. Autorica je napravila relevantnu analizu i usporedbu modela pozicioniranja na tržištu, stavljajući naglasak na ključne elemente formiranja uspješne strategije u turbulentnom okruženju. Osim što je prva knjiga u Hrvatskoj koja istražuje ovo specifično područje dinamičnosti strategije, specifična je i po tome što je jedna od rijetkih koja povezuje znanost s realnim sektorom.

 

Od velike je važnosti i napomenuti da su neki od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih menadžera/vlasnika poduzeća, koji posluju u upravo takvim uvjetima u regiji, dali svoje preporuke i mišljenje o knjizi.

 

Ako su još u vrlo bliskoj prošlosti kreativnost, hrabrost i pronicavost u definiranju strategija  i donošenju odluka činile elemente uspjeha, danas su te pretpostavke eksponencijalno važne, ali uspjeh ne jamče,  svakako ne dugoročan. Aktualnom ostaje jedino stalnost promjene. Autorica je napravila relevantnu analizu  iusporedbu modela pozicioniranja na tržištu, stavljajući naglasak na ključne elemente formiranja uspješne strategije u turbulentnom okruženju. Vjerujem da će ova knjiga koristiti studentima MBA programa, ali i menadžerima i poduzetnicima koji su svjesni da se uspješne strategije danas predstavljaju kroz dinamičke serije poteza i protupoteza i daje konstantna interakcija te nadvladavanje konkurenata jedini put do uspjeha.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe d.d.

 

Knjiga se bavi bitnom strateškom realnošću današnjega poslovnog svijeta, ističući da živimo u doba u kojemu dugoročne komparativne prednosti ne postoje. Autorica pruža svojevrsni priručnik za uspješno konkuriranje na tržištu s fokusom na brzom otkrivanju prilika i poduzimanju brzih poteza, bez oklijevanja i „straha“, koji bi mogli bitno utjecati na položaj na tržištu. 

Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora Agrokora d.d.

 

Knjiga Evolucija konkurentske prednosti: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima obvezno je štivo za današnje poslovne lidere. Danas je pronalaženje potencijalnih izvora konkurentske prednosti za poduzeća ozbiljan izazov, stoga treba proučiti preporuke koje autorica daje u svrhu pružanja svojevrsne pomoći poduzećima za što uspješnije razumijevanje i konkuriranje u dinamičkoj okolini.

Damir Skender, predsjednik Uprave Saponia d.d.

 

Ovakav pristup strategiji je neuobičajen i praktičan i upravo je ono što menadžerima treba u današnjemu turbulentnom konkurentskom okruženju. Potvrđuje konkurentsku realnost te upućuje na jasan put prema napretku poduzeća. Knjigu bih preporučio izvršnim direktorima i menadžerima poduzeća koja također posluju u industrijama u kojima je prisutna velika nesigurnost i stalna konkurentska borba za boljitak i opstanak na tržištu.

Ante Aralica, predsjednik Uprave HoldINA d.o.o. i Energopetrol d.d., BiH

 

Stavljajući naglasak na jedno od najvažnijih pitanja/problema s kojima se proizvođačka poduzeća susreću na današnjem užurbanu globalnom tržištu, autorica nudi jedinstven i drugačiji pristup analize konkurencije te predlaže konkretne strategije koje vode poduzeća k uspjehu u ovakvim dinamičkim uvjetima.

Matjaž Vodopivec, generalni direktor Soko Štark d.o.o., Srbija

 

O autorici:

Maja Daraboš je zaposlena kao viši asistent na Katedri za organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U siječnju 2011.  završila je poslijediplomski studij Poslovno upravljanje – MBA na istom fakultetu, a u ožujku 2014. stječe titulu doktora znanosti obranom doktorske disertacije pod naslovom „Strateški obrasci i konkurentska prednost poduzeća u hiperkonkurentskim uvjetima”. Sudjelovala je u nizu programa znanstvenoga i stručnog usavršavanja u zemlji i inozemstvu. Bila je gostujući istraživač na uglednoj međunarodnoj instituciji University of Strathclyde u Glasgowu gdje je provela semestar na studijskom boravku. Također, sudjelovala je u izradi i bila suradnik u nizu stručnih projekata. Autorica je aktivno sudjelovala na više međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova. Samostalno i u koautorstvu objavila je više od četrdeset radova. Uz nastavne i znanstvene aktivnosti obavlja funkciju tajnice poslijediplomskoga specijalističkog studija Strategija i korporativno upravljanje, član je udruge CID (Croatian Instutute of Directors), član je i SEE CGAN mreže (South East Europe Corporate Governance Academic Network) te udruge JCI (Junior Chamber International). Član je i uredničkog odbora međunarodnoga znanstvenog časopisa European Journal of Economics and Management te programskih i organizacijskih odbora nekoliko međunarodnih znanstvenih konferencija.