Kapitalizam za sve dionike - Knjižara Ljevak

.

.

Kapitalizam za sve dionike

Kapitalizam za sve dionike

Globalna ekonomija u korist napretka, ljudi i planeta

Cijena: 48,08 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 4.

U ovoj knjizi autor zagovara stav da ne možemo nastaviti s ekonomskim sustavom koji pokreću sebične vrednote, kao što je kratkoročno maksmiziranje dobiti, izbjegavanje poreza i propisa, ili eksternalizacija ekološke štete. Umjesto toga, nužno nam je društvo, gospodarstvo i međunarodna zajednica osmišljena na način da skrbi o svim ljudima i čitavom planetu. U onome što slijedi, pokazuje kako se takav sustav može izgraditi i zbog čega je nužno da to učinimo sada.

I. dio (od prvog do četvrtog poglavlja) pruža pregled ekonomske povijesti svijeta od 1945. godine, kako na Zapadu tako i u Aziji. Istražuje najvažnija postignuća i manjkavosti ekonomskog sustava u kojem živimo, uključujući i intenzivni ekonomski rast te nejednakost, eroziju okoliša i dugove koji se stavljaju na teret budućim naraštajima. Također nastoji uvidjeti u kakvoj su to vezi društveni trendovi, kao što je pojačana politička polarizacija, sa stanjem ekonomije i sustavom vladanja.

II. dio (od petog do sedmog poglavlja) ulazi dublje u materiju u potrazi za mogućim uzrocima i posljedicama problema i napretka naših gospodarstava. Ovaj dio knjige bavi se ulogom koju igra tehnološka inovacija, globalizacija i trgovina te upotreba prirodnih izvora.

III. dio (poglavlja od osam do jedanaest) bavi se mogućim promjenama našeg globalnog ekonomskog sustava, definicijom kapitalizma za dionike i pokazuje što taj pojam može značiti u praksi za poduzeća, države, međunarodne organizacije i civilno društvo.

Podaci

Nakladnik
Naklada Mate
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
289
Godina izdanja
2022
Dimenzije
15,3 x 22,8
ISBN
978-953-246-488-7