Braća na okupu - Kevin Holohan - Knjižara Ljevak

.

.

Braća na okupu

Braća na okupu

Cijena: 18,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Irska je zemlja duge i ponosite europske katoličke tradicije. Jedan od stupova te tradicije jest crkveno obrazovanje. Ono je u Irskoj i danas gotovo u cijelosti pod patronatom Katoličke crkve. Irsko društvo prošlo je krajem prošlog i početkom ovog stoljeća svojevrsnu katarzu otkrivanjem mnogih slučajeva zlostavljanja u vjerskim, odgojnim i obrazovnim institucijama koje je vodila Crkva. Kevin Holohan napisao je roman o tome kako je izgledalo osnovno školovanje prije te katarze.

Braća na okupu crna je satira o crkvenoj školi Braće Božjeg nagovora za potrebite dječake, dikensovskoj instituciji u raspadu, koju vodi bulumenta ekscentričnih, neuravnoteženih, a često i nasilnih redovnika. Školska reputacija nezaustavljivo propada i braća žeđaju za čudom, koje bi prometnulo njihovog osnivača, Velečasnog Saorseacha O'Rahilyja, u sveca.

Holohan je ozbiljnoj temi pristupio iz satiričnog ugla i na taj način približio čitatelju kulturu i običaje koji su dopustili da zlostavljanje u crkvenim institucijama desetljećima prolazi bez ikakvih sankcij

Podaci

Nakladnik
Sandorf
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
293
Godina izdanja
2022
Dimenzije
13 x 21,5
Prevoditelj
Ivan Sršen
ISBN
9789533514338