Betonske konstrukcije 4

.

.

Betonske konstrukcije 4

Betonske konstrukcije 4

Sanacije
Cijena: 119,45 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 11.

Ključni problemi u graditeljstvu su raznovrsni i raznorodni, ali ipak se neka specifična pitanja mogu opisati kao posebno aktualna. Sve je veći značaj popravka i zaštite betonskih konstrukcija u usporedbi s novogradnjom. U ovom priručniku se kroz četrnaest (14) poglavlja na 836 stranica, 513 ilustracija i 208 tabličnih prikaza obrađuju upravo teme popravka i zaštite betonskih konstrukcija.

Razvoj postupaka popravaka i zaštite omogućuje i razvoj novih materijala i kombinacije materijala od prirodnih i umjetnih vlakana. Istraživanje novih materijala postaje ključna tehnologija, a osnovna je težnja razvitak ˝inteligentnih˝ materijala koji osim za samu izvedbu građevine služe i za monitoring konstrukcije.

Danas se svi sudionici u građenju ne smiju ograničiti samo na poznavanje tehničkih pitanja već moraju biti spremni na uvijek nove zadatke i cijeloživotno obrazovanje te interdisciplinarno rješavanje problema. Logika održivosti nas potiče da pažljivo raspolažemo sa svim raspoloživim dobrima. Sve vrste štetnih emisija moraju se smanjiti na najmanju moguću mjeru, a uzimaju se u obzir i sva promjenljiva međudjelovanja i utjecaji prirode, ljudi i tehnike. Aktualna svjetska kriza uz to neće zaobići niti djelatnost graditeljstva, pa svi zajedno moramo biti spremni na puno djelotvornije poslovanje.

Knjiga je namijenjena studentima građevinskih fakulteta ali i stručnjacima u praksi kao podloga te za dodatno obrazovanje i dogradnju znanja sukladno novim propisima, a već s objavljenim i budućim knjigama iz niza betonske konstrukcije čini nerazdvojnu cjelinu.

Podaci

Nakladnik
Hrvatska sveučilišna naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
836
UDK
624.012.45:691.87(075.8)
Godina izdanja
2010
Dimenzije
17,00 x 25,00
ISBN
9789531691949