Raskoš prirode: Josip Stojanović

.

.

Raskoš prirode

Raskoš prirode

Anatomija prirode i društva
Cijena: 210,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Fotomonografija RASKOŠ PRIRODE – anatomija prirode i društva multidisciplinarno je djelo dr. Josipa Stojanovića o kulturno-povijesnim, gospodarskim, demografskim, društvenim i prirodnim potencijalima srednje i donje Posavine, prostoru koji bilježi varijable napretka i erozije u vremenskom rasponu od tri stoljeća. U svojim pomnim analizama autor se oslanja na oskudnu arhivsku građu, usmenu predaju i vlastita istraživanja heterogenih čimbenika koji su odredili sudbinu ovog iznimnog krajolika i njegovih žitelja, a našli su se u fokusu njegovih interesa.

U bogatoj fotomonografiji,  opisuje se povijest seljačkog puka između 18. i 21. stoljeća, na temelju istinitih zapisa iz nepoznatih privatnih arhiva, stručnih i znanstvenih spoznaja, sjećanja iz prve i druge ruke te iskustva i apstraktnog značenja proteklog vremena i netaknute prirode.

Doc. dr. sc. Josip Stojanović, prim. dr. med. rođen je 1940. g. u selu Vrbanja u Slavoniji, u seljačko-obrtničkoj obitelji. Nakon sjajne karijere liječnika, predavača, spisatelja, publicista istražuje povijesni toponim srednje i donje Posavine od 1700-te na ovamo.

Za autora se može kazati da nadilazi tehničko poznavanje pisanja znanstvene i popularne literarature. Spisatelj je po znanju i tehnici pisanja, iako njegove Tjeskobe, antiratni roman iz 2010.g. imaju sve karakteristike beletrističke, povijesne i stručne literature. Općenito prema stvaralaštvu pisane riječi ima veliko poštovanje, međutim predanost daje (i u ovom djelu) znanstveno-popularnoj literatuti, realizmu, a ne fikciji, fantastici.

Podaci

Nakladnik
Nova knjiga Rast
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
231
Godina izdanja
2015
ISBN
978-953-237-148-2

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn