Mali atlas svjetionika na kraju svijeta | José Luis González Macías | Knjižara Ljevak

.

.

Mali atlas svjetionika na kraju svijeta

Cijena: 22,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Svjetionici – te fascinantne građevine stoljećima se podižu na osamljenim hridima i udaljenim otocima, odolijevaju vjetru i valovima pomažući pomorcima da izbjegnu brodolome i sretno stignu do sigurnih luka. Mjesta su to samotnog života i velikih napora, junačkih podviga i tajanstvenih obrata.

Slijepi svjetioničar čuva svjetlo na Arktiku. Neustrašiva djevojka priskače u pomoć brodolomcima. Mala ptica nestane s otoka nakon izgradnje svjetionika. Noću na pisaćem stroju tipka duh. Ekscentrični trgovac podiže dotad nezamisliv toranj na otvorenom moru, da bi mu se potom izgubio svaki trag. Dvojica posvađenih čuvara žive zajedno na majušnom otočiću. Silovita oluja tjednima drži osoblje svjetionika odsječeno od svijeta.

Mali atlas svjetionika na kraju svijeta zbirka je priča što ih je španjolski pisac i grafičar José Luis González Macías napisao prema stvarnim događajima na trideset četiri svjetionika na šest kontinenata. Priče je opremio svojim originalnim ilustracijama, nautičkim kartama, arhitektonskim crtežima i zanimljivim detaljima. U njima se prepleću životi graditelja i svjetioničara, trgovaca i prirodoslovaca, robova i ribara, jedna za drugom nižu se epizode usamljenosti, ludila, hrabrosti i sreće.

Ovaj uzbudljivi »vodič«, koji je sa španjolskoga prevela Željka Somun, povest će vas na književno i zemljopisno putovanje pučinama do najosamljenijih svjetionika na planetu, od Ognjene Zemlje do Japana, od Aljaske do Novog Zelanda.

Podaci

Nakladnik
ArTresor naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
160
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
24,5 x 17,5 cm
Prevoditelj
Željka Somun
ISBN
9789538012730

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn