Mape značenja - Jordan B. Peterson - Knjižara Ljevak

.

.

Mape značenja

Mape značenja

Arhitektura vjerovanja

Cijena: 51,63 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 5.

Prije nego što je objavio svjetski bestseler 12 pravila za život koji ga je učinio planetarno poznatim intelektualcem, klinički psiholog Jordan Peterson više je od petnaest godina promišljao i stvarao svoje temeljno djelo Mape značenja, u kojem je na sustavan i originalan način postavio teorijske temelje za ideje koje su mu donijele svjetsku slavu.

Kako to da su ljudi različitih kultura i epoha stvarali posve slične mitove i priče? Što nam to govori o ljudskom umu, moralnosti, naravi i strukturi samoga svijeta? Knjiga Mape značenja istražuje i uvjerljivo argumentira poveznice između onoga što nam moderna neuropsihologija govori o ljudskom mozgu i onoga što nam od pamtivijeka poručuju drevni rituali, mitovi i religijske priče. Petersonova ambiciozna interdisciplinarna odiseja vodi tako čitatelja kroz bogatstvo arhaične i moderne misli, spajajući neuropsihologiju, kognitivnu znanost, književnost i jungovske pristupe mitologiji i narativu.

Čineći drevne spoznaje i značenje mitova dostupnima kritičkom modernom umu, ovo vrhunsko djelo bit će obogaćujuće za sve koje zanimaju temelji ljudskoga iskustva i mudrosti, a dragocjene nove uvide pružit će i mnogobrojnim poznavateljima misli Jordana Petersona.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
640
Godina izdanja
2022
Dimenzije
16,5 x 23,5
Prevoditelj
Valentino Findrik
ISBN
9789532357585

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn