John Colapinto: Kako ga je priroda stvorila

.

.

Kako ga je priroda stvorila

Kako ga je priroda stvorila

Dječak kojeg su odgajali kao djevojčicu

Cijena: 9,29 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Godine 1967., nakon što je jedan od blizanaca pretrpio ozljede pri nestručnom obrezivanju, njegova obitelj je pristala da ga se podvrgne radikalnom liječenju: da mu se operativnim zahvatom promijeni spol. Slučaj će postati jedan od najslavnijih u modernoj medicini - a rezultirat će potpunim neuspjehom. Knjiga Kako ga je priroda stvorila neobična je priča o Davidu Reimeru, koji je, kada je konačno saznao svoju povijest bolesti, odlučio živjeti kao muškarac. To je sablasna priča o liječničkoj aroganciji, ali prije svega je to ljudska drama jednog čovjeka - i jedne obitelji - koji su zadivljujuće opstali usprkos svim prognozama.
New York Times proglasio ju je Značajnom knjigom godine.
 

Knjiga je uspjela na više razina - kao napeta priča o djetetu i njegovoj obitelji, ali i pomno dokumentirano istraživanje kako je jedna neprovjerena teorija bila prihvaćena kao standard liječenja.

Washington Post Book World
 

David Reimer je 2000. godine, uoči izlaska knjige Kako ga je priroda stvorila , rekao novinaru CBC-a: "Imam troje sjajne djece. Imam predivnu suprugu. Imam dom." Međutim, život je krenuo drugim smjerom. David je ostao bez posla, razveo se od žene. Njegova majka je rekla da još uvijek oplakuje smrt sina blizanca koji je počinio samoubojstvo. David Reimer se ubio 4. svibnja 2004. godine. Imao je 38 godina.

Podaci

Nakladnik
AGM
Biblioteka
Biblioteka Svjedoci vremena
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
297
UDK
305(0:82-94)
Godina izdanja
2006
Dimenzije
14 X 21
ISBN
9531742685

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn