Izgubljene povijesti

.

.

-10%
Izgubljene povijesti

Izgubljene povijesti

Istraživanje najvećih svjetskih misterija
Cijena: 16,59 EUR
Cijena s popustom: 14,93 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 16,59 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Nestali gradovi, blaga, dragocjenosti i ljudi

"U prosječnoj knjizi o povijesti možemo locirati većinu osoba, mjesta i stvari. Znamo gdje se što dogodilo, gdje je tko zakopan, gdje danas leži, gdje neku stvar možemo vidjeti ukoliko je sačuvana. Međutim, mnogo je toga neizbježno izgubljeno u povijesti: skriveno pod prašinom, nestalo među valovima, zastrto sjećanjem koje blijedi i međusobno oprečnim legendama. Ono što preostaje su misteriji. Danas je sve teže znati je li misterij koji vam prodaju autentičan, ili je tek kuća od karata, gomila neutemeljenih pretpostavki nabacana na netočno prenesene činjenice i kao istinu prihvaćene fikcije. Povijest je uvijek donekle bila priča, pripovijest ispredena od odabranih događaja i selektivnih tumačenja, no previše od nje danas je nalik pukom šundu… Ova knjiga pokušava obraditi povijesne misterije, a da se ne utječe klišejima pseudopovijesti ni da pada u njezine zamke…"

U maglovitim predjelima povijesti nalaze se brojna neotkrivena blaga. Zakopana u pijesku i progutana morem vremena, za sobom su ostavila tek legende i mitove koji zaokupljaju arheologe i lovce na blago što su postali opsjednuti potragama.

Autor bestselera Tajna povijest predstavlja nam Izgubljene povijesti, sveobuhvatnu potragu za nekim od najzanimljivijih predmeta, mjesta, djela i ljudi koji su nestali u “vrtlogu” povijesti i vremena: Kovčeg saveza i Sveti gral, Atlantida, Sodoma i Gomora, svici s Mrtvoga mora, aleksandrijska knjižnica, izgubljene Shakespearove drame i Aristotelovi dijalozi, blago templara, posljednja počivališta Džingis-kana, Antoinea de Saint-Exuperyja...

Izgubljene povijesti istražuju neke od najvećih misterija prošlosti, proučavaju legende i povijesne činjenice vješto razdvajajući istinu od mita te nam otkrivaju što se uistinu nalazi iza tih priča.

Joel Levy, britanski je autor koji piše o znanosti, psihologiji i povijesti. U Hrvatskoj su, u izdanjima Naklade LJEVAK, već objavljena dva njegova bestselera: Tajna povijest, knjiga koja, utemeljena na povijesnim činjenicama, proučava skrivene događaje iz prošlosti, te Knjiga sudnjeg dana: scenariji za smak svijeta.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Bookmarker
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
298
Godina izdanja
2006
Dimenzije
14,00 x 21,00
ISBN
953-178-798-0

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn