Ramones - američki bend

.

.

Ramones - američki bend

Cijena: 15,93 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Joey, Johnny, Dee Dee, Tommy, Marky, Richie, C.J.... Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja. Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere.

Dečki iz New Yorka uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh ostvariti, a kamoli da će njihove pjesme definirati zvuk i stav sedamdesetih godina. Cure su vrištale na njihovim svirkama, a dečki su željeli izledati kao oni.

Svojim uzastopnim gažama korak po korak osvajali su američku scenu, a s vremenom pokorili i ostatak svijeta. Na listi najutjecajnijih rock izvođača svih vremena Ramonesi kotiraju vrlo visoko, tik do Elvisa Presleyja, Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina. Njihov utjecaj na punk i rock scenu očit je do danas.

Od njujorških podruma do svjetske slave i popularnosti, biografija Ramonesa autora Jima Bessmana izvrsna je kronika grupe koja je, pokušavajući uhvatiti esenciju rock'n'rolla u vrijeme kad to nije bilo ni moderno niti lukrativno, potpalila eksploziju punka i nepovratno promijenila kulturu 20.    stoljeća, uključujući i kulturu Hrvatske putem naših izvođača novoga vala koji su se često i rado pozivali baš na utjecaje Ramonesa.

S engleskog preveo Petar Vujačić.

Podaci

Nakladnik
V. B. Z.
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
236
UDK
78.071 Ramones
Godina izdanja
2010
Dimenzije
15,50 x 23,50
ISBN
9789533042084

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn