Vilinska crtalica - treće izdanje - Knjižara Ljevak

.

.

-10%
Vilinska crtalica

Vilinska crtalica

grafomotoričke vježbe 5-8 godina

Treće izdanje

Cijena: 9,29 EUR
Cijena s popustom: 8,36 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 9,29 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

''Vilinska crtalica uz radne listove upotpunjuje pripremu za školu vježbama grafomotorike. Dijete ima priliku raditi na zadatcima koji su mu smisleni, zabavni i bliski svakodnevnom životu. Vježbe su uređene po složenosti i autorice su istaknule vještine koje se pomoću njih uvježbavaju. Također, u uvodnom dijelu daju odličan pregled ostalih aktivnosti iz svakodnevnog života koje pomažu u pripremi za školu.'' - Dobrila Zvonimira Paulić, diplomirana psihologinja

„Vilinska crtalica“ do sada je mnogobrojnim mališanima olakšala prijelaz iz vrtića u školu, pripremajući njihove grafomotoričke sposobnosti, pomažući im proširiti vokabular, kao i razviti njihovu strpljivost i koncentraciju. Uspjeh tih nastojanja potvrđuje njezino već treće izdanje. „Vilinska crtalica“ nastojala se što više prilagoditi djetetovoj životnoj sredini, pronaći što bolje i prepoznatljivije primjere, kao uzorak za određenu vrstu crta te je na početku svakog listića naznačeno smo što bi se moglo s djetetom procjenjivati. Grafomotorički listići i vježbe urađeni su po složenosti, odnosno razvojnim karakteristikama dobi, pa ih ne treba preskakati. Razvija se sigurnost i preciznost pokreta ruke za početno pisanje: ujednačenim pritiskanjem olovke poboljšava se kontinuitet crte te se ispravlja loša kontrola crte: isprekidanost, crtkanje, krivudavost. Razvija se zapažanje: uočavanje i ispravno precrtavanje uzorka – u školi će to biti slova.

Razvija se prostorno uočavanje: snalaženje na papiru: unutar omeđene površine, od-do, u smjeru prema uputi, između prepreka. Obogaćuje se pojmovni jezik: pojmove ravno, koso, vodoravno, kružno, ovalno i druge koje mi odrasli upotrebljavamo pri uputama, dijete crta – jer dijete uči čineći, a s vremenom će ih usvojiti i prihvatiti kao dio svoga rječnika. Razvijaju se i neke važne osobine ličnosti: urednost, strpljivost, pozornost (koliko dugo može i kako), samopouzdanje (sve sam bolji, sve sam uspješniji), mjerodavnost (ja to mogu / znam, to je moj zadatak koji ću izvršiti). Važna su i potrebna priprema za školu: crta je osnovni element crteža, obrisna crta, te element brojki i slova.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Dječja posebna izdanja
Uvez
Spiralni uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
61
UDK
(0.067)
Godina izdanja
2022
Dimenzije
21 x 29,7
ISBN
9789533555768