Spomenar - Jadranka Klepac (Meki uvez) - Knjižara Ljevak

.

.

-20%
Spomenar

Spomenar

Cijena: 9,16 EUR
Cijena s popustom: 7,32 EUR

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 9,16 EUR

Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

 

 „... najgore je što ti se može dogoditi ako imaš trinaest-četrnaest godina da netko u tvojem razredu i tvojoj bližoj i daljoj okolini pomisli da si drukčiji i da se izdvajaš od većine klinaca svoje generacije. Odmah te proglase čudakom ili frikom i možeš se slikat dok ne vratiš prvobitnu reputaciju.“

 

Najnoviji roman Jadranke Klepac Spomenar treći put čitatelja dovodi u susret s osjećajnom i misaonom djevojčicom Danom i njezinim druš­tvom. Nakon druženja u Mirisu knjige gdje pra­timo isprepletanje stvarnih događaja s fiktivnima koje je Dana izmaštala za svoj roman, u Kori od jabuke pratimo junake kroz uzbudljivu i opasnu pustolovinu s kriminalističkim motivima, a u Spo­menaru autorica pomalo koketira s fantastikom unoseći parapsihološke pojave, koje čitatelji mogu, prema svojem svjetonazoru, shvatiti kao gradivne elemente zbilje ili gradivne elemente fantastike, a autorici služe za filozofska promišljanja. (...) Autorica pokušava mladim čitateljima skrenuti pozornost na brojne zanimljivosti u svijetu koji nas okružuje kako prirodne fenomene, tako i društvena događa­nja i postupke pojedinaca.

 Razumijevanje i tolerantnost uvijek daju bolje rezultate od zavisti i osvetoljubivosti, jer iz škole treba ponijeti lijepe uspomene o druženju, prijateljstvu i međusobnom pomaganju. Spomenar je poruka čitateljima kako treba zaboraviti sitne zloće, a sa sobom u život ponijeti samo lijepe i plemenite osjećaje.

Dubravka Težak

 

O autorici:

Jadranka Klepac hrvatska je knji­ževnica rođena u Skradinu 1951. godine. Uz profesorski rad, bavi se i pisanjem. Do sada je objavljivala u Modroj lasti,  Smibu, matematičkom časopisu Matka i Radosti. Stručno-metodičke članke objavljivala je u časopisima za nastavnike matema­tike Poučak i Matematika i škola. Do sada je objavila nekoliko knjiga: Zbirka riješenih maturalnih zadaća (1997.),  Patuljci žive u kuglama (2000.), Miris knjige (2004.),  Kora od jabuke (2008.),  Moje boje (2008.).

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
SMS biblioteka
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
160
UDK
821.163.42-93-31
Godina izdanja
2016
Dimenzije
13,7 x 21,7
ISBN
9789533039503

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn