Suvremene ultrazvučne metode - Knjižara Ljevak

.

.

Suvremene ultrazvučne metode u gastroenterologiji i hepatologiji

Suvremene ultrazvučne metode u gastroenterologiji i hepatologiji

Cijena: 35,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

U knjizi je obrađeno pet velikih cjelina: dopler, kontrastom pojačan ultrazvuk, elastrografija, endoskopski ultrazvuk i intervencijski ultrazvuk.

Udžbenik objedinjuje ultrazvučnu dijagnostiku u gastroenterologiji i hepatologiji, kombinirajući spoznaje iz područja gastroenterologije, radiologije, patologije i medicinske fizike, što ga čini jedinstvenim u hrvatskoj medicinskoj literaturi.

Djelo je napisano u skladu s aktualnim spoznajama te kritički i jasno ističe prednosti i nedostatke novih ultrazvučnih metoda u gastroenterologiji i hepatologiji.

U pisanju su sudjelovali vodeći stručnjaci koji se svakodnevno bave ovom problematikom u stručnom i znanstvenom smislu, sa željom da se horizontalno poveže i što plastičnije opiše primjena ultrazvučnih metoda. U interdisciplinarnom pristupu rješavanja dijagnostičkih problema sudjeluju internisti gastroenterolozi i hepatolozi, radiolozi, patolozi i citolozi.

Knjiga je bogato ilustrirana ultrazvučnim slikama iz autorova vlastitog fundusa, što joj daje posebnu vrijednost. Osim ultrazvučnih, uključene su i slike preparata tkivnih uzoraka uzetih različitim metodama vođenima ultrazvukom te prikaz akcesorija koji služi za njihovo izvođenje kao i za izvođenje drugih intervencijskih postupaka terapijskog karaktera.

Metodološki, udžbenik je ponajprije namijenjen studentima poslijediplomskih studija na granskim predmetima iz područja primjene ultrazvuka u medicini, kao i za poslijediplomske specijalističke studije iz gastroenterologije, opće interne medicine i radiologije.

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
175
Godina izdanja
2022
Dimenzije
21,3 x 27,6
ISBN
9789533680408

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn