Knjiga poučaka | Ivan Golub | Knjižara Ljevak

.

.

Knjiga poučaka | Knjižara Ljevak

Knjiga poučaka

Cijena: 22,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Papa Ivan XXIII., književni klasik Miroslav Krleža, glasoviti teolog Karl Rahner, maestro Boris Papandopulo, kardinal Alojzije Stepinac, književni povjesničar Ivo Frangeš, bibličar i pjesnik Bonaventura Duda... samo su neke od osoba čije je životne mudrosti svestrani intelektualac i umjetnik, katolički svećenik i sveučilišni profesor Ivan Golub zabilježio u svojoj Knjizi poučaka.

Golub je bio svjestan da svaki čovjek nosi u sebi vrijedna i autentična iskustva, pa poučke nije tražio samo u djelima i riječima istaknutih pojedinaca, nego u svim ljudima kojima je bio okružen. Tako među najzanimljivije i najslojevitije poučke u ovoj knjizi pripadaju i oni koje su mu dali roditelji i sestra, engleski krojač, tirolski pastir, bogoslovni vratar, samostanska vrtlarica, zaigrano dijete na ulici i drugi slučajni susretnici, od kojih nekima nije zapamtio ni ime.

Nadilazeći dobne, akademske, društvene, vjerske, nacionalne i ostale različitosti, Golub odabire autentične osobnosti čiji su poučci uvjerljivi i proživljeni. Stoga je ovo knjiga iz života i za život. Pisani pristupačnim stilom i nenametljivom argumentacijom, Golubovi književni sastavci pozivaju na razmišljanje o različitim aspektima ljudskog života i djelovanja, što je zalog kako će u ovoj knjizi svoj interes pronaći širok krug čitatelja.

Podaci

Nakladnik
Neolit
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
294
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
12,5 x 19,5
ISBN
9789535090922