Tošo Dabac - Iva Prosoli - Knjižara Ljevak

.

.

Tošo Dabac

Tošo Dabac

Umjetnik svojeg vremena - kritičko čitanje

Cijena: 40,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 4.

Monografija Tošo Dabac, umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje prvi put donosi cjelovit uvid u sve vrste umjetničkih djelatnosti kojima se taj znameniti fotograf, fotoreporter i filmaš bavio. Monografija je opremljena s 250 fotografija tog znamenitog umjetnika.

Nova monografija jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, fotografa Toše Dabca autorice Ive Prosoli, u suizdanju s Muzejom za umjetnost i obrt, velik je doprinos historiografiji hrvatske umjetnosti. Utemeljena je na višegodišnjem opsežnom i interdisciplinarnom istraživanju ne samo Dabčeve bogate ostavštine, već i sve do sada objavljene literature o autoru, ali i različitih vrsta arhivske građe rasute po muzejima, arhivima te brojne periodike.

Osim povijesti fotografije i povijesti umjetnosti, Iva Prosoli je u svojem istraživanju obuhvatila i ranu povijest i teoriju filma, povijest hrvatskog filma, zatim povijest fotoreportaže kao i povijest novinstva u Hrvatskoj, mehanizme političke propagande, fotoamaterizam i obrtničku fotografiju i na svim navedenim područjima donijela nove spoznaje.

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
284
Godina izdanja
2022
Dimenzije
24 x 30
ISBN
9789530621817

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn