Ja, Lady MacBethad | Isabelle Schuler | Knjižara Ljevak

.

.

Ja, Lady MacBethad | Knjižara Ljevak

Ja, Lady MacBethad

Cijena: 19,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Bogat i sjajan povijesni ep Ja, Lady MacBethad ponovno zamišlja život Gruoch ingen Boite — stvarne škotske kraljice koja je poslužila kao nadahnuće za jedan od Shakespeareovih najozloglašenijih likova.

Kao djetetu prorečeno joj je da će jednog dana biti kraljica Albe i povratiti zemlje roda Pikta. Mnogo godina poslije zaručena je za izabranog nasljednika Duncana i druidsko se predviđanje naizgled ostvaruje. Rezolutna u tome da nikada neće biti nemoćna kao njezini roditelji, Gruoch napušta svoj dom, obitelj i prijatelja MacBethada te putuje u prijestolnicu kako bi zapečatila svoju sudbinu.

S vremenom, nemili će razvoj događaja prisiliti Gruoch na to da pobjegne od Duncana i ona ostaje sama, ostavljena u nemilosti starog neprijatelja. Nada da će postati kraljica gotovo je izgubljena i Gruoch radi ono što mora da bi preživjela dok se pred njom prostire nemoguć izbor: dug, miran život i pad u zaborav ili prilika za osvetom i sudbina veća od života.

Napet, atmosferičan i prepun obrata, zavoljela sam brutalni svijet koji Isabelle Schuler dočarava, u kojem samo najnemilosrdniji mogu preživjeti. Potpuni užitak!

– Jennifer Saint, Arijadna

Podaci

Nakladnik
Mozaik knjiga
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Broj stranica
392
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
14 x 20 cm
Prevoditelj
Ivana Širol
ISBN
9789531435437