Sjaj tišine

.

.

Sjaj tišine

Sjaj tišine

Cijena: 160,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Radnja romana Sjaj tišine zbiva se u Indiji tijekom četiri dana svibnja 1942. i do sada je najdojmljivije ostvarenje popularne spisateljice Indu Sundaresan. Vlastito indijsko i američko naslijeđe autorica  je u ovom romanu spojila u potresnu priču o ljubavi i sudaru kultura u ratnim vremenima. Mladi natporučnik američke vojske, Sam Hawthorne, još neoporavljen od ratnih okršaja u Burmi, dolazi u prinčevsku državu Rudrakot u potrazi za nestalim bratom. Samovu misiju ubrzo će ugroziti posve neočekivana i beznadna ljubav prema kćeri mjesnog političkog zastupnika. Ona – djevojka Mila – suočit će se s osjećajem rastrganosti između odanosti obitelji i ljubavi prema mladom strancu.
Priča romana Sjaj tišine zapravo počinje dvadeset godina kasnije – godine 1963. – kada  Olivia, Samova i Milina kći, iz Indije zaprimi kovčeg s dragocjenostima i pismo nepoznatog pošiljatelja. Tako će napokon saznati priču o strastvenoj i trajnoj ljubavi njezinih roditelja u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva.
 

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
496
UDK
820(73)-3
Godina izdanja
2009
Dimenzije
16,00 x 24,00
Prevoditelj
Ankica Blažinović-Kljajo
ISBN
978-953-303-050-0

„Svojim trećim romanom Indu Sundaresan potvrđuje svoj silni talent za različite romaneskne žanrove (historiografski,ljubavni,obiteljski…). Njezina dirljiva priča,detaljno istražena,  puna je intrigantnih detalja. Glavni likovi Sjaja tišine su upečatljivi,a priča raskošna,duboka i iznenađujuća. Indu Sundaresan još će jedanput zadovoljiti svoje mnogobrojne čitatelje i sasvim sigurno privući mnoštvo novih.

 Samina Ali,autorica knjige Madras on Rainy Days


„Indu Sundaresan majstorski isprepleće povijest,upečatljive likove te prizore,boje i mirise Indije,ispisujući iznimno privlačan roman. To je,u književnom smislu,gozba za sva osjetila.“

David Davidar,autor knjige The House of Blue Manoges


Indu Sundaresan,rođena i odgojena u Indiji,pohađala je  poslijediplomski studij u SAD-u. Autorica je romana Dvadeseta supruga i Gozba od ruža. Živi u Seattleu,u državi Washington.