.

Razgovor s autorom: Bianca Bellová

    Europea      0 Komentari  pregledi (7)
Europea će 10. prosinca 2019. u Booksi ugostiti Biancu Bellovu, koja će razgovarati o svojoj knjizi „Jezero“, arhetipskoj priči o odrastanju mladog Namija, koji se bori da preživi u okrutnim uvjetima i koji traga za vlastitim korijenima u zagađenom okolišu svoga opustošenog doma na obali neimenovanog jezera.

Razgovor s autorom: Jenny Erpenbeck

    Europea      0 Komentari  pregledi (13)
Jenny Erpenbeck gostovat će u Zagrebu na festivalu Europea 7. prosinca 2019. u 17 sati u KiC-u, gdje će predstaviti svoju knjigu „Noć bez svitanja“ koja u studenome izlazi u hrvatskom prijevodu u izdanju Naklade Ljevak.

Sv. Nikola u Knjižari Ljevak

    Događanja u knjižari      0 Komentari  pregledi (3)
Sv. Nikola će i ove godine posjetiti Knjižaru Ljevak, u četvrtak 5. prosinca 2019. Uživajte u prigodnom igrokazu i razveselite svoje najmlađe jedinim darom koji se otvara uvijek iznova!

Razgovor s autorom: Claudiu Mihail Florian

    Europea      0 Komentari  pregledi (12)
Claudiu Mihail Florian u studenome dolazi u Zagreb na festival Europea, gdje će predstaviti svoju knjigu „Doba igre“ koja uskoro izlazi u hrvatskom prijevodu u izdanju Naklade Ljevak.

Maja Lunde u Zagrebu

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (4)
Maja Lunde, jedna od najpoznatijih norveških autorica, gostuje u Zagrebu 18. studenog 2019 i predstavlja svoj najnoviji bestseler „Plavetnilo“.
Predstavljanje nove knjige povjesničara i publicista Hrvoja Klasića „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“ održat će se u srijedu 30. listopada 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu.
Pozivamo vas na predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić „Citatnost u književnosti, umjetnosti i kulturi“ u četvrtak 24. listopada 2019. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Bijelo na crno - Hrvoje Klasić u Splitu

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (5)
U petak 25. listopada 2019. održat će se promocija knjige „Bijelo na crno“ Hrvoja Klasića, u kojoj autor ustaje protiv ponavljanja fašizma i uočava kvalitetne pojave u hrvatskome društvu.

Književni petak: Književni kanon i lektira

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (9)
Zanima vas koliko književni kanon može oblikovati lektirne popise u školskim sustavima? 18. listopada 2019. dođite na tribinu o lektiri na kojoj sudjeluje dr. sc. Anita Peti-Stantić.