.

Književni petak: Književni kanon i lektira

    Općenito      0 Komentari  pregledi (2)
Zanima vas koliko književni kanon može oblikovati lektirne popise u školskim sustavima Republike Hrvatske i drugdje? Anita Peti-Stantić, profesorica poredbene slavenske lingvistike i slovenskoga na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, ovog petka sudjelovat će na tribini o lektiri. Dođite na Književni petak 18. listopada 2019. s početkom u 20 sati, u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.

Razgovor s autorom: Donal Ryan

    Općenito      0 Komentari  pregledi (9)
Europea je književni festival koji u Zagreb dovodi ponajbolje europske pisce te oživljava kulturnu i književnu scenu grada Zagreba. Ove sezone putovanje započinje od Irske, gostovanjem nagrađivanog autora Donala Ryana, koje se održalo 16. listopada 2019. u Booksi.

Predstavljanje knjige „Poštovani kukci“ Maše Kolanović

    Općenito      0 Komentari  pregledi (3)
10. listopada 2019. u Knjižari Ljevak predstavljena je knjiga Maše Kolanović „Poštovani kukci i druge jezive priče“, koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine.

Ljetna rasprodaja 2019

    Općenito      0 Komentari  pregledi (142)
Opet je to doba godine - sunce, ljeto, more, miris kreme za sunčanje i....čitanje! S obzirom da pravog ljeta nema bez prave KNJIGE, pripremili smo za vas veliku ljetnu rasprodaju književnih poslastica. Hitovi, romani, publicistika, duhovnost....izaberite neki od stotina sniženih naslova i nadoknadite pročitati sve ono što preko godine niste stigli! LJETO + KNJIGE = ODMOR