.

Pozivamo vas na predstavljanje nove knjige Hrvoja Klasića „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“ u srijedu 30. listopada u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu. Priča je to o čovjeku koji je živio u vremenima prepunima izazova, na koje je reagirao nekad dobrim, a nekad lošim odlukama. Knjigu potražite u pretprodaji s 20 % popusta!
Pozivamo vas na predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić „Citatnost u književnosti, umjetnostii kulturi“ koje će se održati u četvrtak 24. listopada u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. „Citatnost u književnosti, umjetnosti i kulturi“ nova je provjera i razlistavanje fenomena citiranja na kojemu počiva tradicionalna zapadna kultura, ali i suvremeno digitalno doba.

Bijelo na crno - Hrvoje Klasić u Splitu

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (1)
Pozivamo vas na promociju knjige Hrvoja Klasića „Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost“ u petak 25. listopada 2019. u 18.30 u Hotelu „Park“, Hatzeov Perivoj 3, Split. „Bijelo na crno“ važno je publicističko djelo u kojem autor kritizira lažni nacionalizam, ustaje protiv ponavljanja fašizma i uočava kvalitetne pojave u hrvatskome društvu.

Književni petak: Književni kanon i lektira

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (3)
Zanima vas koliko književni kanon može oblikovati lektirne popise u školskim sustavima Republike Hrvatske i drugdje? Anita Peti-Stantić, profesorica poredbene slavenske lingvistike i slovenskoga na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, ovog petka sudjelovat će na tribini o lektiri. Dođite na Književni petak 18. listopada 2019. s početkom u 20 sati, u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.

Razgovor s autorom: Donal Ryan

    Europea      0 Komentari  pregledi (10)
Europea je književni festival koji u Zagreb dovodi ponajbolje europske pisce te oživljava kulturnu i književnu scenu grada Zagreba. Ove sezone putovanje započinje od Irske, gostovanjem nagrađivanog autora Donala Ryana, koje se održalo 16. listopada 2019. u Booksi.
10. listopada 2019. u Knjižari Ljevak predstavljena je knjiga Maše Kolanović „Poštovani kukci i druge jezive priče“, koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine.

Ljetna rasprodaja 2019.

    Sniženja      0 Komentari  pregledi (142)
Opet je to doba godine - sunce, ljeto, more, miris kreme za sunčanje i....čitanje! S obzirom da pravog ljeta nema bez prave KNJIGE, pripremili smo za vas veliku ljetnu rasprodaju književnih poslastica. Hitovi, romani, publicistika, duhovnost....izaberite neki od stotina sniženih naslova i nadoknadite pročitati sve ono što preko godine niste stigli! LJETO + KNJIGE = ODMOR