.

Razgovor s autorom: Bianca Bellová

    Europea      0 Komentari  pregledi (3)
Europea će 10. prosinca 2019. u Booksi ugostiti Biancu Bellovu, koja će razgovarati o svojoj knjizi „Jezero“, arhetipskoj priči o odrastanju mladog Namija, koji se bori da preživi u okrutnim uvjetima i koji traga za vlastitim korijenima u zagađenom okolišu svoga opustošenog doma na obali neimenovanog jezera.

Razgovor s autorom: Jenny Erpenbeck

    Europea      0 Komentari  pregledi (8)
Jenny Erpenbeck gostovat će u Zagrebu na festivalu Europea 7. prosinca 2019. u 17 sati u KiC-u, gdje će predstaviti svoju knjigu „Noć bez svitanja“ koja u studenome izlazi u hrvatskom prijevodu u izdanju Naklade Ljevak.

Sv. Nikola u Knjižari Ljevak

    Događanja u knjižari      0 Komentari  pregledi (2)
Sv. Nikola će i ove godine posjetiti Knjižaru Ljevak, u četvrtak 5. prosinca. Uživajte u prigodnom igrokazu i razveselite svoje najmlađe jedinim darom koji se otvara uvijek iznova!

Razgovor s autorom: Claudiu Mihail Florian

    Europea      0 Komentari  pregledi (10)
Claudiu Mihail Florian u studenome dolazi u Zagreb na festival Europea, gdje će predstaviti svoju knjigu „Doba igre“ koja uskoro izlazi u hrvatskom prijevodu u izdanju Naklade Ljevak.

Maja Lunde u Zagrebu

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (4)
Maja Lunde, jedna od najpoznatijih norveških autorica, gostuje u Zagrebu 18. studenog 2019 i predstavlja svoj najnoviji bestseler „Plavetnilo“.
Pozivamo vas na predstavljanje nove knjige Hrvoja Klasića „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“ u srijedu 30. listopada u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu. Priča je to o čovjeku koji je živio u vremenima prepunima izazova, na koje je reagirao nekad dobrim, a nekad lošim odlukama. Knjigu potražite u pretprodaji s 20 % popusta!
Pozivamo vas na predstavljanje knjige Dubravke Oraić Tolić „Citatnost u književnosti, umjetnostii kulturi“ koje će se održati u četvrtak 24. listopada u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. „Citatnost u književnosti, umjetnosti i kulturi“ nova je provjera i razlistavanje fenomena citiranja na kojemu počiva tradicionalna zapadna kultura, ali i suvremeno digitalno doba.

Bijelo na crno - Hrvoje Klasić u Splitu

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (5)
Pozivamo vas na promociju knjige Hrvoja Klasića „Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnost“ u petak 25. listopada 2019. u 18.30 u Hotelu „Park“, Hatzeov Perivoj 3, Split. „Bijelo na crno“ važno je publicističko djelo u kojem autor kritizira lažni nacionalizam, ustaje protiv ponavljanja fašizma i uočava kvalitetne pojave u hrvatskome društvu.

Književni petak: Književni kanon i lektira

    Događanja Naklade Ljevak      0 Komentari  pregledi (9)
Zanima vas koliko književni kanon može oblikovati lektirne popise u školskim sustavima Republike Hrvatske i drugdje? Anita Peti-Stantić, profesorica poredbene slavenske lingvistike i slovenskoga na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, ovog petka sudjelovat će na tribini o lektiri. Dođite na Književni petak 18. listopada 2019. s početkom u 20 sati, u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.