Cvjetovi iz kamena | Ilaria Tuti | Knjižara Ljevak

.

.

Cvjetovi iz kamena | Knjižara Ljevak

Cvjetovi iz kamena

Cijena: 16,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Dok na strmim obroncima Furlanije bjesne žestoke bitke Prvoga svjetskog rata, a muškarci su raspoređeni na prvim crtama bojišnice, u nizinskim mjestima ostale su samo žene koje se brinu o djeci i starcima.

Navikle da potrebe drugih uvijek stavljaju ispred svojih, žene Timaua suočene su s još jednim zahtjevom talijanskog vrhovnog zapovjedništva. Na bojišnici nedostaje hrane i streljiva, a uspon uskim planinskim stazama jedini je način da ih se ondje dopremi.

Mlada Agata jedna je od mnogih žena koja bez razmišljanja na leđa prti tešku drvenu košaru; naramenice joj se usijecaju u ramena, a ona pognuta kreće put bojišnice. Iako potpuno iscrpljene, nosačice svakog jutra iznova pronalaze novu snagu kako bi došle do vojnika i potom se vratile u dolinu. No opasnost im ne prijeti samo od strmih staza, odrona i lavina. Među stijenama se krije i opasni austrijski snajperist. Jednog dana Agata slučajno naleti na njegovo skrovište i suoči se s neprijateljem…

Cvjetovi iz kamena veličanstvena je priča o zaboravljenom dijelu talijanske povijesti, o ženskoj hrabrosti i ustrajnosti karnijskih nosačica, koje su uz pripadnike brdsko-planinskih postrojbi postale temelj i ishodište talijanskoga otpora agresoru.

Podaci

Nakladnik
Znanje
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
264
Godina izdanja
2024.
Dimenzije
15 x 22.8
Prevoditelj
Morana Mazor
ISBN
9789533609652