Dani ruma

.

.

Dani ruma

Dani ruma

Cijena: 79,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Dođite brzo stop dovoljno mjesta za sve u bačvi ruma stop nema posla stop odlična plaća stop piješ cijeli dan stop ševiš cijelu noć stop požurite možda neće dugo trajati" - sadržaj je to telegrama koji je Hunter S. Thompson namjeravao poslati svojim prijateljima iz Portorika, gdje je radio (manje) i živio (više) krajem 50-ih prošlog stoljeća, a po povratku u SAD (1961) sve uobličio u roman "Dani ruma".

Iako ga je napisao kao 24-godišnjak već se naziru glavne stilske odrednice kasnijih slavnih romana "Hell's Angels" i "Strah i prezir u Las Vegasu": brza, subjektivna naracija pripovjedača koji je potpuno uronjen u događaj o kojem piše, pri čemu se fakti miješaju s fikcijom, a zbića su preuveličana i ispričana u prvom licu kojem se podjednako može i ne mora vjerovati budući da briše granice stvarnog i izmišljenog.

Osim novinarskog posla, osnovni pokretači radnje ovog romana su: vlaga, vrućina, alkohol, nervoza, požuda, ljubav, zabava, (ne)snalaženje u stranoj zemlji i među ljudima koje je tek upoznao, strah od starenja... Univerzalne teme opisane su u bezbroj djela prije i poslije, ali Hunter S Thompsonu je jedinstven.

Podaci

Nakladnik
Šareni Dućan
Biblioteka
Biblioteka Hey Joe
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
224
UDK
820(73)-3
Godina izdanja
2010
Dimenzije
19,00 x 13,00
ISBN
978-953-320-000-2

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn