Ljubi Žižeka svoga!

.

.

Ljubi Žižeka svoga!

Ljubi Žižeka svoga!

Je li teorijska subverzija zapravo kapitalistička perverzija i druge nedoumice o etičko-političkom čudovištu Žižekove misli
Cijena: 39,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Žižek je jedan od najutjecajnijih i najprovokativnijih mislilaca današnjice čije ideje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Križajući lakanovsku psihoanalizu, klasičnu i modernu filozofiju, marksizam, kršćanstvo, suvremeni film, krimiće, viceve i anegdote iz vlastita života, Žižek ispisuje teoriju koja se dohvaća gorućih problema suvremenog svijeta.

U ovoj se knjizi izlaže Žižekovo shvaćanje etike i politike u vremenu, kao što sam ističe, dezintegracije očinskog autoriteta. Pobliže se razmatra koncept čudovišnog etičko-političkog čina koji je, prema Žižeku, jedini mogući izlaz iz zlokobne zapetljanosti postmodernog čovjeka u mrežu kapitala, tržišta, narcizma i drugih opsjena na kojima počivaju zapadna liberalna društva. Pritom se ispituju oblici upletenosti Žižekova rada u pojave koje se njime ocrnjuju: do koje su mjere prokazane “zloće našeg doba” petpostavke za samo njihovo prokazivanje.

Podaci

Nakladnik
MeandarMedia
Biblioteka
Edicija Drugi smjer
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
91
UDK
1
Godina izdanja
2009
Dimenzije
11,50 x 15,00
ISBN
9789537355333