Nomadizam: Jasmina Vojvodić (ur.)

.

.

Nomadizam

Nomadizam

Zbornik znanstvenih radova u spomen na profesora Aleksandra Flakera
Cijena: 160,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Zbornik Nomadizam je nastao u sklopu istraživačkog projekta Tjelesnost u književnosti i kulturi, čija je voditeljica Jasmina Vojvodić, profesorica na Katedri za rusku književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Posvećen je rusistu, književnom povjesničaru i teoretičaru Aleksandru Flakeru koji je temi nomadizma posvetio nekoliko knjiga i studija. Zbornik sadržava 32 priloga inozemnih i domaćih rusista.

(...) Budući da je zbornik okupio renomirane stručnjake iz raznih akademskih sredina, problematika nomadizma obrađena je u njemu iz najrazličitijih aspekata, pritom najčešće uz interdisciplinarnu orijentaciju i komparatističko sučeljavanje analizirane građe.

Živa Benčić

Predmet koji se obrađuje u zborniku nije važan samo s rusističkog stajališta, nego se pluralna metodologija i njezini dosezi mogu uspješno primijeniti i na druge nacionalne književnosti, određena književna razdoblja, konkretne opuse i tekstove. Pristupi tom predmetu na tragu su suvremenih spacijalnih analiza u društvenim i humanističkim znanostima.

Dean Duda

Podaci

Nakladnik
Disput
Biblioteka
Biblioteka Četvrti zid
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
506
UDK
821.161.1.09(082)
Godina izdanja
2014
ISBN
9789532601985