Hrvatska bajoslovlja

.

.

Hrvatska bajoslovlja

Hrvatska bajoslovlja

Cijena: 299,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

"Opsežan rukopis s naslovom "Hrvatska bajoslovlja" ponajprije svjedoči o neočekivano živim i brojnim predodžbama o mitskim i nadnaravnim bićima Vidova zavičaja... Prema Vidovim svjedočenjima i zapisima kazivanja njegovih vršnjaka, taj čudesni svijet ne pripada samo prošlosti: potrebno je samo zagrebati po sjećanjima da bi uskrsnuo kao dio baštine naših suvremenika srednjih godina, najrazličitijih obrazovanja i profesija... " zapisala je dr. Zorica Vitez u recenziji knjige Vida Baloga "Hrvatska bajoslovlja" koja kao Posebno izdanje izlazi s originalnim ilustracijama južnoameričkog umjetnika Patricia Agüera Mariña.

Glumac i pjevač Vid Balog (1972., Koprivnica) klasičnu gimnaziju i Katolički bogoslovni fakultet pohađao je u Zagrebu. Magistrirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, trenutno je doktorant na studiju Kulturne antropologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Knjigom "Hrvatska bajoslovlja" predstavlja se i kao ozbiljni sakupljač narodnog blaga, koji svoju sakupljačku strast zna uobličiti u pisani sadržaj koji ponajprije predstavlja sakupljeno blago prekodravskih mjesta Gola i Gotalovo, ali tragom osobne radoznalosti pokušava pronaći poveznice ne samo u mitovima drugih hrvatskih krajeva nego i širom slavenskog svijeta.

Mitološko blago koje je prikupio Vid Balog prezentira u izvornom izričaju, ali često i u prijevodu na standardni hrvatski jezik, bilježeći i brojne inačice (npr. sačuvanih pjesama) kao i sve one koji su bili kazivači začudnog mitološkog svijeta koji je spašavao od zaborava.

Podaci

Nakladnik
A. G. M.
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
359
Godina izdanja
2011
Dimenzije
21,50 x 27,50
ISBN
978-953-174-404-1