Vodič kroz filozofiju

.

.

Vodič kroz filozofiju

Vodič kroz filozofiju

Cijena: 85,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Vodič kroz filozofiju jedinstvena je knjiga o filozofiji, njezinoj povijesti, najznačajnijim misliocima i glavnim filozofskim temama, namijenjena najširemu krugu čitatelja. Budući da ne pretpostavlja nikakvo prethodno znanje iz filozofije, dostupna je svakome tko želi upoznati razumske i argumentirane odgovore na temeljna, zadnja pitanja o svijetu i životu, a oni koji već dobro poznaju filozofiju, u njoj mogu pronaći dublju i sustavniju sintezu.

Za razliku od drugih sličnih knjiga, ona misli velikih filozofa ne samo da izlaže, nego pokazuje i zašto su oni nešto mislili, kako su došli do svojih ideja te koje su argumente za njih iznosili, te ih kritički vrjednuje, vodeći računa i o sustavnosti mišljenja, međuovisnosti pojedinih teza...
Ova knjiga ima i veliku praktičnu korist jer pokazuje da se filozofija ne bavi nekim apstraktnim pitanjima bez ikakve veze sa životom, nego naprotiv, da kritički i sustavno analizira stavove koji bitno određuju cijeli ljudski život, ali ih većina ljudi slijedi nesvjesno i bez razmišljanja o njima.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Biblioteka
Posebna izdanja
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
212
UDK
1(091)
Godina izdanja
2006
Dimenzije
14,50 x 20,50
ISBN
978-953-235-075-6