Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945. | Hrvoje Barberić | Knjižara Ljevak

.

.

Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945.

Enciklopedija

Cijena: 69,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 6.

Knjiga Hrvoja Barberića Enciklopedija - Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945. godine pruža osnovni uvid u uzroke, tijek i posljedice najvažnijih ratova i ostalih oblika kolektivnog nasilja koji su se dogodili između 1945. i 2022. godine. U knjizi se ponajprije obrađuju ratovi, kao najteži oblik kolektivnog nasilja, ali i važnije terorističke kampanje, kampanje državnog terora i građanskog nasilja te vojni udari. Ova kompleksna tema obrađena je u 138 tematskih poglavlja. Pojedina poglavlja obuhvaćaju više različitih oblika kolektivnog nasilja u istoj državi ili periferno dotiču i povezane slučajeve kolektivnog nasilja koji nisu izravno obrađeni. U uvodnom dijelu predložena je i opća tipologija oblika kolektivnog nasilja koji postoje u suvremenim društvima te je dan kratak pregled korištenih pojmova čime se nastoji razjasniti česta pogrješna ili dvosmislena uporaba navedenih termina u javnosti.

"Autor je svoj rad utemeljio na korištenju opširne relevantne literature, knjiga, enciklopedija, leksikona i web-stranica na temelju kojih je dao prikaz i opisao sve važne ratove, sukobe, terorističke pokrete, državne udare u razdoblju nakon Drugoga svjetskoga rata i do današnjih dana."

- Nikica Barić

"Ovo djelo bit će primarno namijenjeno povjesničarima koji se bave modernom međunarodnom poviješću, zatim ona može biti vrlo korisna nastavnicima povijesti, kao i široj zainteresiranoj publici."

- Nikica Barić

Podaci

Nakladnik
Školska knjiga
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
672
Godina izdanja
2023,
Dimenzije
21 x 30
ISBN
9789530622753