.

.

Leteći sag za Bagdad

Leteći sag za Bagdad

Cijena: 139,00 HRK
Cijena s popustom: 39,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Trogodišnja Zahra i samo nekoliko mjeseci stara Hawra jedine su od svoje obitelji preživjele zračni napad u Bagdadu 2003. U udaru projektila u njihov automobil poginuli su njihovi roditelji i petoro braće i sestara. Potaknuta vlastitom nemogućnošću da zatrudni, nagrađivana ratna dopisnica Hala Jaber bila je odlučna učiniti sve što može kako bi im pomogla. Doputovavši u ratom zahvaćeni Irak kao izvjestiteljka za Sunday Times, posljednje što je očekivala bilo je kako će se ondje posvetiti nastojanjima da spasi dvije malene djevojčice koje su izgubile sve. Ali ono što se dogodilo govori nam mnogo više o tom sukobu nego što bi ijedno novinsko izviješće ikad moglo.

Uz to, kao Libanonka i muslimanka, te zaposlenica londonskih novina, Hala je u povlaštenom položaju da istovremeno pripada dvama veoma različitim svjetovima i ima ih priliku jedan drugome razjasniti.

 

Predivno napisan, neodoljivo zanimljiv i duboko dirljiv Leteći sag za Bagdad pruža istinski svjež pogled na rat u Iraku i njegove stravične ljudske žrtve.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Graham Greene
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
320
Godina izdanja
2010
Dimenzije
13,40 x 20,40
ISBN
978-953-303-281-8

"Veoma je važno da učimo od drugih kultura. Prebrojavajući traume rata i njegove nevine žrtve u Letećem sagu za Bagdad,Hala Jaber nas uvodi u taj drugi svijet tako što nam otvara mogućnost da razumijemo sami sebe. Dirljivo i ozbiljno štivo,za pažljivo čitanje i promišljanje."

 – Yasmina Khadra,autor Bagdadskih sirena i Kabulskih lastavica