Porezna reforma i hrvatska kriza

.

.

Porezna reforma i hrvatska kriza

Porezna reforma i hrvatska kriza

Gospodarstvo, građani, država
Cijena: 19,91 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Hrvatska, mala i nerazvijena tranzicijska zemlja, u svom kratkom i burnom postojanju kada je riječ o ekonomskoj politici, činila je mnoge greške koje se ni danas javno ne priznaju.

Posljedica takve politike je velika zaduženost prema svijetu kao posljedica velike otvorenosti prema uvozu i nesposobnosti prema izvozu, rasprodaja vitalnog dijela gospodarstva, povećanje socijalnih napetosti. Stoga postaje sporno u kojoj mjeri nosioci ekonomske politike mogu donositi samostalne odluke ignorirajući interese vjerovnika i investitora. Konzumerizam koji je samo pojavni oblik događanja u zadnjih dvadeset godina, izraz je tragičnog materijalnog stanja građana tzv. socijalističkih zemalja tada i sada, kada su svi zaduženi i socijalno ugroženi.

Izlalazk iz tog stanja nije jednostavan. Naprosto nema dobrih rješenja. Pitanje svih pitanja je: koje je najmanje loše rješenje? Jasno je da bez dinamiziranja privredne aktivnosti rješenja neće biti; sutra će biti još tmurnije nego što je to danas, kao što je danas tmurnije nego što je bilo jučer.

Podaci

Nakladnik
Rifin
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
112
UDK
336
Godina izdanja
2009
Dimenzije
15,00 x 23,00
ISBN
9789537413088

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn