OD JEZIKA DO TEKSTA | Knjižara Ljevak

.

.

OD JEZIKA DO TEKSTA | Knjižara Ljevak

OD JEZIKA DO TEKSTA

Zbornik u čast 70. rođendana Josipa Užarevića

Cijena: 25,00 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Znanstveni je doprinos ovog zbornika višestruk. Svaki autor predstavlja neku temu i o njoj suvereno raspravlja. Ponekad se postavljena pitanja međusobno dodiruju, što rezultira nenamjernim znanstvenim dijalogom. To postaje uočljivo ne samo u cjelovitom čitanju zbornika (obično čitatelj ovakva izdanja ne čita od korica do korica, već selektivno i svojim redoslijedom), nego i u njegovom uređivačkom sastavu i rasporedu.

/iz recenzije Jerzyja Faryna/

Svojim novim spoznajama o pojedinim književnoperiodizacijskim i književnoteorijskim modelima (poput npr. radova o romantizmu, njegovim modelima, konceptima, paradoksima u europskoj književnopovijesnoj tradiciji), genološkim i žanrovskim pitanjima kojima se bave, analitičkim i interpretativnim predstavljenjem najnovije ruske i, na jednom primjeru, ukrajinske književnosti, opisom i analizom različitih jezikoslovnih pojava, koncepata i problema te čitanjem kulture ponajviše iz perspektive kulturnoga pamćenja i prostornoga obrata, zbornik je ozbiljan i relevantan znanstveni dobitak. Stručnjaci iz različitih područja radove u ovom zborniku neće smjeti zaobići kad se budu bavili nekom sličnom temom.

/iz recenzije Eveline Rudan/

Zbornik čine originalni, kreativni i inventivni tekstovi u kojima autori, uz navođenje stavova drugih istraživača, suvereno izlažu svoje interpretacije, kritičke osvrte, prikaze i prosudbe. Ističem relevantnost teorijskih pretpostavki zbornika za buduća istraživanja.

/iz recenzije Zdenke Matek Šmit/

Podaci

Nakladnik
Disput
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
500
Godina izdanja
2023.
Dimenzije
16,5 x 24
ISBN
9789532604764