Počeci sociologije u Hrvatskoj

.

.

Počeci sociologije u Hrvatskoj

Počeci sociologije u Hrvatskoj

Počela sociologije iz 1910. g.
Cijena: 9,95 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

U konačnici, ovaj svojevrsni vodič kroz povijest društvene misli trebao bi ukazati na postojanje hrvatske sociološke tradicije, te na taj način pridonijeti ugledu te društvene znanosti i profesije, ali i kulture i društva unutar kojih je nastala i razvijala se.
Dakako nisu obuhvaćene sve dimenzije kontekstualnih varijabli, kao što nije izvedena analiza svih razdoblja, ličnosti i djela koja se bave društvenom mišlju u Hrvatskoj. Isto tako, nedostaju razrade nekih naznačenih ideja i teorijskih orijentacija.
Prikupljenapovijesna građa još uvijek čeka svoju sociološku sintezu. U tom smislu ovaj rad predstavlja početak preispitivanja prošlosti jedne znanosti i društvenih okolnosti koje su dovele do prekida kontinuiteta njenog razvoja. Neka druga izdanja koja planiramo objaviti, kao i disertacija koju pripremamo na tu temu ispravit će uočene propuste i ponuditi očekivanu sintezu.
Nadamo se da će ovaj pregled zadovoljiti prvu znatiželju stručne i laičke javnosti u pitanjima povijesti razvoja sociologije u Hrvatskoj.

Podaci

Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
112
UDK
319
Godina izdanja
2006
Dimenzije
11,50 x 18,00
ISBN
978-953-7463-00-7

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn