Samo istina - Georg Gänswein - Knjižara Ljevak

.

.

Samo istina

Samo istina

Moj život uz Benedikta XVI.

Cijena: 21,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Teško da je itko tako dobro poznavao papu Benedikta XVI. i bio mu posljednjih godina tako blizak: Georg Gänswein upoznao je Josepha Ratzingera kao pročelnika Kongregacije za nauk vjere u Rimu i bio uz njega kao osobni tajnik gotovo dva desetljeća, sve do njegove smrti. Kao jedan od njegovih najvažnijih ljudi od povjerenja tijekom papinske službe zna što se zapravo krije iza povijesnoga odreknuća 2013. godine. O tome Gänswein prvi put otvoreno i iskreno progovara u ovoj knjizi, nastaloj u suradnji s uglednim vatikanistom Saveriom Gaetom.

Piše podrobno i o godinama prije izbora za papu, konklavi, ali i pojedinostima skrovita života pape Benedikta XVI. nakon odreknuća te životu s „dvojicom“ papa u Vatikanu. Iznosi i mnoge pojedinosti o kontroverznim temama kao što su dosjei Vatileaks, misterij slučaja Orlandi, skandal s pedofilijom te odnos izmedu Pape emeritusa i njegova nasljednika pape Franje.

O svemu tome Georg Gänswein daje uvide koje nitko drugi ne bi mogao imati i koji čitatelju omogućuju sudjelovanje u povijesnim događajima i vrlo osobnim iskustvima. Stoga je ovo knjiga za sve koji žele upoznati Benedikta XVI. izbliza i doista razumjeti njegov život, misao i ključne odluke, ali i sadašnji trenutak Crkve.

Podaci

Nakladnik
Verbum
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
304
Godina izdanja
2023
Dimenzije
13,5 x 20,5
Prevoditelj
Mladen Parlov
ISBN
9789532358322

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn