Mit o normalnom - Gabor Maté | Knjižara Ljevak

.

.

Mit o normalnom

Cijena: 21,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

U revolucionarnoj knjizi Mit o normalnom: Trauma, bolest i iscjeljenje u toksičnoj kulturi Gabor Maté vodi nas na epsko putovanje tijekom kojeg otkrivamo kako je naše emocionalno zdravlje i naša društvena povezanost u tijesnoj sprezi sa zdravljem i bolešću.

Nakon četiri desetljeća rada u zdravstvenom sustavu, ovaj renomirani liječnik prepoznao je to da uz svu našu stručnost i tehnološku sofisticiranost, zapadna medicina najčešće ne pristupa cjelovitoj osobi i zanemaruje javnu znanstvenu činjenicu da današnja kultura stresira tijelo, opterećuje imunološki sustav i potkopava emocionalnu ravnotežu.

Sagledane iz šire perspektive, kronične duševne i tjelesne tegobe možda nisu odvojene i zasebne bolesti, nego zamršeni, višeslojni procesi koji odražavaju (mal)adaptacije na kulturalni kontekst u kojem živimo i na „normalne“ vrijednosti prema kojima živimo. Maté razotkriva uobičajene mitove o tome što nas čini bolesnima, povezuje točkice između bolesti pojedinaca i općeg zdravlja društva te nudi suosjećajni vodič za zdravlje i izlječenje.

Napisana u suradnji s njegovim sinom Danielom, Mit o normalnom Matéova je najambicioznija i najhitnija knjiga dosad koja ima duboke implikacije za naš život u cijelosti.

Podaci

Nakladnik
Mozaik knjiga
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Ocjena
5
Broj stranica
444
Godina izdanja
2023
Dimenzije
16 x 24 cm
ISBN
9789531434836

Igor Strapajevic,
09.10.2023


Da li Vam je recenzija korisna? Prijavi zlouporabu

Napiši svoju recenziju!