Posljednji dani viteštva - Knjižara Ljevak

.

.

Posljednji dani viteštva

Posljednji dani viteštva

Konjaničke bitke Prvoga svjetskog rata i Hrvati

Knjiga prva - Početak rata 1914.

Cijena: 29,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 2.

Niz od četiri knjige pod zajedničkim naslovom „Posljednji dani viteštva – Konjaničke bitke Prvoga svjetskog rata i Hrvati“ hrvatskoj čitateljskoj publici po prvi puta donosi sustavan pregled bitaka u kojima je konjaništvo odigralo svoju posljednju ulogu na svjetskoj ratnoj sceni. Do tada neprikosnovena vojna sila, taj čudesan spoj ljudskog ratnog umijeća i konjske snage, od čijeg su topota rasnih kopita stoljećima strepile protivničke snage, s krvlju natopljenih europskih bojišta dostojanstveno odlazi u povijest.

Djelo proizašlo iz pera vrsnog poznavatelja ratnog konjaništva, vojnog povjesničara i doktoranda povijesti, Filipa Katanića, predstavlja opsežan prikaz sutona ratnog konjaništva uz naglašavanje uloge Hrvata u postrojbama austrougarskih ulana i husara. Obiljem primjera i fotografija te jasnim i jednostavnim stilom pisanja ovo djelo će zasigurno zaintrigirati ne samo znanstvenu već i širu čitateljsku publiku. U ovoj prvoj knjizi Katanić profesorskom logikom čitatelja uvodi u temu zorno mu dočaravajući povijesni razvoj ratnog konjaništva i taktike ratovanja koje zaokružuje prikazom uloge ratne konjice u početnim bitkama prvog globalnog svjetskog sukoba.

Uopće ne treba dvojiti oko toga da je ovdje riječ o iznimnom doprinosu hrvatskoj i svjetskoj historiografiji; opsežnom radu koji se ne temelji samo na mnogobrojnoj domaćoj i stranoj literaturi već i na vrlo vrijednoj arhivskoj građi koja je upravo u ovom djelu prvi puta ugledala svjetlo dana. Puno bi se toga još moglo i trebalo nahvaliti, a dokaz tim tvrdnjama, poštovani čitatelju, krije se među koricama knjige koju upravo držiš u ruci.

Izvršni urednik Danijel Tatić

Podaci

Nakladnik
Despot infinitus
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
323
Godina izdanja
2022
Dimenzije
23 x 28
ISBN
9789533660417