Croatian design now / Hrvatski dizajn sad

.

.

Croatian design now / Hrvatski dizajn sad

Cijena: 350,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Knjiga "Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad" donosi kritične osvrte Victora Margolina i Fedje Vukića na radove koji predstavljaju bogati uvid u recentnu produkciju dizajna u Hrvatskoj.

Selekcija nastalih u razdoblju od 2005. do 2008. pripremljena je za ukupno 12 kategorija. Više od 180 odabranih radova, koj isu prošli selekciju, svjedoče u prilog činjenici kako dizajn i dizajneri postaju standardno mjesto kulture i tržišne komunikacije u Hrvatskoj te kako je ovakva knjiga neophodna u istraživanju profila dizajna na ovim prostorima. Knjiga je pisana s tendencijom pozicioniranja hrvatskog dizajna u svjetskim okvirima. Kroz samu knjigu opisana su dizajnerska rješenja te način i nit vodilja koje predstavljaju određeni projekt.

Autori knjige su dvojica renomiranih stručnjaka - Victor Margolin, priznati svjetski stručnjak na području dizajna, pisac brojnih knjiga, stručnih članaka i publikacija vezanih uz dizajn i voditelj katedre za teoriju i i povijest dizajan na University of Ilinois u Chicagu; te Fedja Vukić, viši predavač na katedri za teoriju i povijest dizajna zagrebačkog Studija dizajna i autor više kritika, znanstvenih studija i radova na temu dizajna.

Knjiga je bogato ilustrirana, popraćena dvojezičnim tekstovima (hrvatski, engleski) i bit će internacionalno distribuirana te predstavlja značajan doprinos prepoznavanju posebnosti i kvalitete dizajna u Hrvatskoj.

Podaci

Nakladnik
UPI-2M plus
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Jezik
engleski
Broj stranica
304
UDK
74
Godina izdanja
2009
Dimenzije
26,00 x 22,00
ISBN
978-953-95098-8-8

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn