Na marginama - Elena Ferrante - Knjižara Ljevak

.

.

NA MARGINAMA Ferrante Knjižara Ljevak

Na marginama

Cijena: 12,90 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

NA MARGINAMA

O užitku čitanja i pisanja

S talijanskog prevela Ana Badurina

Četiri britka eseja objavljena u ovoj knjizi nude rijedak uvid u podrijetlo literarne moći Elene Ferrante. Ona piše o onima koji su na nju utjecali, o svome trudu, svemu onome što ju je oblikovalo kao čitateljicu i kao spisateljicu. Opisuje opasnosti „lošeg jezika“ i ukazuje na to koliko je dugo isključivao žensku istinu te predlaže zbornu fuziju ženskog talenta dok briljantno govori o djelima Emily Dickinson, Gertrude Stein, Ingeborg Bachmann i mnogih drugih.

Ovo je suptilna i iskrena knjiga o pustolovinama u književnosti, kako na marginama, tako i izvan njih.

Fascinantan uvid u proces pisanja, jedan od onih koji otvara intelektualne zečje rupe i postavlja jednako toliko novih pitanja koliko daje odgovora.

The Paris Review

Sjajno štivo, jednostavno blista.

The New York Times

Živopisan i sažet uvod u učinkovito pisanje kako za one koji tek počinju, tako i za one koji se profesionalno njime bave. Ova je knjiga pravo blago i mogla bi poslužiti kao važan vodič marginaliziranim piscima koji još traže vlastiti glas.

New York Journal of Books

U ovim mudrim i živahnim esejima čeka vas obilje dragocjenih uvida.

Booklist

Elena Ferrante istražuje točke gdje se susreću ženskost, ženstvenost, jezik i književnost… obavezna literatura za sve obožavatelje Elene Ferrante.

Bustle

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana Mučna ljubav 1992. O tome tko stoji iza pseudonima ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Na hrvatskom su dosad objavljeni prijevodi njezinih romana Dani zaborava, Mučna ljubav, Lažljivi život odraslih i Mračna kći te tetralogija koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju te Priča o izgubljenoj djevojčici.

Podaci

Nakladnik
Profil
Jezik
hrvatski
ISBN
9789533139951