Mračna kći - Elena Ferrante - Knjižara Ljevak

.

.

Mračna kći

Mračna kći

Cijena: 15,79 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

„Ovaj je roman toliko profinjen – gotovo proziran – čini se kao da će samo odlebdjeti, a na kraju ga nije nimalo lako izbaciti iz sjećanja.“

The Boston Globe

Previše sam ih voljela i mislila sam da me ljubav prema njima sprečava da budem što jesam.

Leda, rastavljena profesorica srednjih godina, ostala je sama nakon što su joj kćeri otišle k ocu u Toronto. Odlučila je otići na ljetovanje u mjestašce na Jonskome moru i premda se sprema na razdoblje nelagodne samoće i nostalgije za kćerima, neočekivano uživa u osjećaju potpune slobode.

Svakodnevno odlazi na plažu, a tamo joj pažnju zaokuplja mlada majka, Nina, koja se predano bavi svojom kćeri u pratnji velike i bučne obitelji. Nakon jednog naoko sitnog događaja, Ledu preplavljuju sjećanja na teške i nekonvencionalne odluke koje je donosila kao majka, a koje su joj odredile život.

Mračna kći slojevita je meditacija o majčinstvu, snažna priča o podvojenim osjećajima koje gajimo prema svojoj djeci te izniman pokušaj definicije ženskog iskustva, slobode, odgovornosti, žudnje i zadovoljstva.

 Prema ovome je romanu Maggie Gyllenhaal snimila istoimeni film s Oliviom Colman, Dakotom Johnson, Jessie Buckely, Peterom Sarsgaardom, Paulom Mescalom i Edom Harrisom te je nagrađena nagradom za najbolji adaptirani scenario na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film se očekuje u distribuciji u prosincu.

 

„Obziran, a odvažan, precizan, a neodređen ovaj roman boli poput reza, liječi poput melema.“

La Repubblica

 Mračna kći roman je o mogućim sukobima u bračnom životu, o gašenju ljubavi i strasti, o teškim odnosima s djecom, o onome što istodobno koči i potiče slobodno izražavanje osjećaja i rast prema zrelosti.”

La Stampa

 „Premda se dobar dio dramatičnih događaja odvija u Ledinoj glavi, dar Elene Ferrante za psihološki horor čini nam ih stvarnima, osjećamo ih u utrobi.”

The New Yorker

 „Elena Ferrante oborit će vas s nogu.”

Alice Sebold, autorica romana Ljupke kosti

 „Nitko ne zna napisati monolog žene tako dobro kao Elena Ferrante, sa žarom koji je šokantno iskren i uznemirujuće izravan.”

Booklist

 „Elena Ferrante načela je bolnu temu burnih odnosa između roditelja i djece.“

The Seattle Times

 „Proza Elene Ferrante zapanjujuće je iskrena, izravna i nezaboravna. Od jednostavnih elemenata ona gradi moćnu priču o nadi i žaljenju.”

Podaci

Nakladnik
Profil
Uvez
Meki uvez s klapnama
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2021
Dimenzije
13,8 x 21
Prevoditelj
Ana Badurina
ISBN
9789533138664