Javna nabava u praksi

.

.

Javna nabava u praksi

Javna nabava u praksi

Cijena: 300,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Područje javne nabave normativno je zaokruženo u cijelosti, kako zakonskom regulativom tako i podzakonskim aktima. Trogodišnje vrijeme primjene Zakona o javnoj nabavi ukazuje na još uvijek prisutne probleme u svezi provedbe postupaka javne nabave. U nastojanju da olakšamo postupanje, ne samo naručiteljima nego i ponuditeljima, u ovom priručniku upućujemo na prednosti središnje/objedinjene nabave. Onima, koji se odluče na takav oblik provedbe postupaka, nude se i svi provedbeni akti.

Iskustva Ureda za središnju javnu nabavu Vlade Republike Hrvatske mogu ostalim korisnicima biti od značajne pomoći. Naime, uz članke koji obrađuju nabave konkretnih roba - goriva i tonera, daje se kompletna dokumentacija za nabavu tih roba kroz otvoreni postupak s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma te pregovarački postupak s prethodnom objavom. Česte su pogreške naručitelja kod određivanja dokaza pravne sposobnosti u slučaju javnih radova, tako da se detaljno obrađuje i tema suglasnosti za građenje.

Naručitelje i ponuditelje upućujemo velikim brojem primjera na praksu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i najčešće pogreške u postupanjima, a posebno kada je riječ o postupcima davanja koncesija. Kako se kroz vrijeme primjene Zakona mijenjala i praksa Državne komisije, to će biti potrebno i priložene ogledne primjere prilagođavati eventualno promijenjenim stajalištima Državne komisije.

Dosadašnja primjena Zakona o javnoj nabavi ukazala je na potrebu njegovih izmjena, koje se planiraju u drugom polugodištu 2011., a na koje posebno ukazujemo.

Nadamo se kako će Vam ovaj priručnik, s praktičnim oglednim primjerima, biti od pomoći u svakodnevnom radu.

Autori koji su sudjelovali u pisanju priručnika:

Dražen Ivanušec Nikolina Bačurin Zoran Turuk Darko Josipović Daria Duždević Ante Loboja Tijana Novaković Dušanka Marinković Drača (urednica)

Podaci

Nakladnik
TEB
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
240
UDK
35.073.53(035)
Godina izdanja
2010
ISBN
9789536290796