Frikonomija

.

.

Frikonomija

Vragolasti ekonomist istražuje drugu stranu medalje

Cijena: 119,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Postdiplomac s Harvarda i visoko cijenjeni znanstvenik Steven D. Levitt okrenut će naopačke vaša dosadašnja uvjerenja. Ekonomskom temeljitošću provokativno razotkriva neke od najvećih kontroverzi 20. stoljeća. Biste li doveli u vezu upornu trudnicu i naglo smanjenje stope kriminala, zanima li vas zašto Ku-Klux-Klan više ne izaziva sablazan ili kakav bi bio vaš životni put da vam je ime Looser? On zna. I to na najjednostavniji mogući način (koji vam nikad ne bi pao na pamet).

„Steven Levitt ima najzanimljiviji um u Americi, a čitanje Frikonomije izgleda kao ugodna šetnja u njegovu drušvu po sunčanom ljetnom danu, dok on prstima lagano kao čarobnim štapićem prolazi zrakom i okreće naopačke sve ono što ste nekada smatrali istinom. Pripremite se za prosvjetljenje.“

o autorima:
STEVEN D. LEVITT predaje ekonomiju na Sveučilištu Chicago. Njegovo ekonomsko istraživanje osjetljivih područja kao što su oružje i igra, potaklo je mnoge rasprave u medijskim i znanstvenim krugovima. Američka ekonomska udruga uručila mu je priznanje (American Economic Association John Bates Clark Medal), koje se svake dvije godine dodjeljuje najboljem američkom ekonomistu mlađem od četrdeset godina.

STEPHEN J. DUBNER živi u New Yorku. Piše za časopise The New York Times i New Yorker, te je najprodavaniji autor naslova Turbulent Souls (Turbulentne duše) i Confessions of a Hero-Worshipper (Ispovijed obožavatelja junaka).

Podaci

Nakladnik
Stanek
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
242
UDK
330:316
Godina izdanja
2005
Dimenzije
16,00 x 24,00
ISBN
953-6926-33-4