.

.

Upravljanje bankama i financijske usluge - 8. izdanje

Upravljanje bankama i financijske usluge - 8. izdanje

Cijena: 609,00 HRK
Količina

Dok ova knjiga ulazi u svoje osmo izdanje, svijet kakvog poznajemo mijenja se ubrzano i, u nekim slučajevima, prijeteće. Financijska poduzeća i usluge koje ona nude postaju sve više internacionalizirana i većina pružatelja financijskih usluga raste svojom veličinom i složeno

Udžbenik Upravljanje bankama i financijske usluge daje analizu širokog spektra financijskih usluga i institucija, bilo da su one među divovima ili među manjim pružateljima. Oblikovan je tako da pomogne svim razinama čitatelja, od studenata ili iskusnog menadžera tj. bankara razviti i usavršiti upravljačke vještine te da im pomogne da se suoče sa zamršenim problemima poput rizika, regulacije, tehnologije i konkurencije, koje bankari i menadžeri drugih financijskih usluga vide kao svoje najveće sadašnje i buduće izazove.

U osmom izdanju raspravlja se o velikim promjenama i događajima koji danas iznova oblikuju bankarske i financijske usluge. Među ključnim događajima i najnovijim trendovima u tekstu pojavljuju se:

Nova razmatranja o naporu američke i stranih vlada da „izvuku” sektor financijskih institucija koristeći oruđa koja uključuju: kupnju „loše” imovine podizanje pokrivenosti depozita osiguranjem opskrbu kapitalom kako bi se apsorbirali često ogromni financijski gubitci koje proživljavaju mnoge banke i drugi pružatelji financijskih usluga jačanje regulatorne moći ključnih državnih agencija. Prošireni pogled na etiku u financijskom sektoru s više primjera nedavnih etičkih dilema. Detaljan pogled na američku središnju banku, Sustav federalnih rezervi, kako se uspješno nosila s terorističkim napadima 11. rujna, te kako je smirila zabrinuto tržište stambenih kredita usred oslabljenog gospodarstva. Pogled na krizu hipotekarnog tržišta i njen utjecaj na uvjete na financijskom tržištu i gospodarstvo. Analiza investicijske banke Bear Stearns i drugih poduzeća (kao što je Countrywide Mortgage) koja su bila žrtve posljednje kreditne krize 2001. – 2008. te ponovno pokazala da su čak i najveće financijske institucije podložne pogreškama: u ovom slučaju obilno trgujući na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita. Povećano prepoznavanje mnogih (i sve većih) vrsti rizika koje okružuju financijski sustav i prijete mu te objašnjenje kako se rizik može mjeriti i kako se njime može upravljati. Istraživanje novih financijskih instrumenata i njihova utjecaja, uključujući opcijske hipotekarne kredite, povjereničke prioritetne vrijednosne papire, fondove kojima se trguje na burzi i zadužnices rasponom.

Kratki sadržaj:

Uvod u bankarstvo i financijske usluge Financijski izvještaji i uspješnost financijskih poduzeća Tehnike upravljanja rizicima i zaštite od rizika Upravljanje investicijskim portfeljima i likvidnosnim pozicijama financijskih poduzeća Upravljanje izvorima sredstava za financijsko poduzeće Kreditiranje poduzeća i potrošača Upravljanje budućnošću na globalnom tržištu

Podaci

Nakladnik
Naklada Mate
Uvez
Integralni uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
950
Godina izdanja
2015
Dimenzije
21 x 26
ISBN
978-953-246-224-1