Trajni zapisi

.

.

Trajni zapisi

Cijena: 17,13 EUR
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 1.

Edward Snowden, čovjek koji je riskirao sve da razotkrije sustav masovnog nadziranja koji provodi vlada SAD-a, prvi put priča priču svojega života, među ostalim kako je pomogao izgraditi taj sustav i što ga je potaknulo da ga pokuša srušiti.

Godine 2013. tada dvadesetdevetogodišnji Edward Snowden šokirao je svijet odmetnuvši se od američke obavještajne zajednice i otkrivši da vlada Sjedinjenih Američkih Država u tajnosti pokušava pronaći način prikupljanja svih telefonskih poziva, SMS-ova i e-mailova. Rezultat bi bio besprimjeran sustav masovnoga nadzora koji može zadirati u živote svih ljudi na svijetu. Šest godina poslije, Snowden prvi put opisuje kako je pomogao u nastanku toga sustava i što ga je potaknulo da ga razotkrije. Od idiličnih predgrađa Washingtona njegova djetinjstva i tajnih zadataka tijekom zaposlenja u CIA-i i NSA-i.

Trajni zapisi izvanredna je priča o bistrome mladiću odgojenome na internetu - mladića koji je postao špijun, zviždač i, u progonstvu, savjest interneta. Duhovit, lepršav, strastan i prostodušan, „Trajni zapisi“ važan je dokument o našemu digitalnom dobu predodređen da postane klasikom.

Podaci

Nakladnik
24 sata
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
323
Godina izdanja
2019
Dimenzije
16,4 x 24
Prevoditelj
Marija Perišić, Ruđer Jeny
ISBN
9789533236001

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn