Ubojstva kraljeva

.

.

Ubojstva kraljeva

Ubojstva kraljeva

Cijena: 139,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Knjiga Ubojstva kraljeva obuhvaća više od tisuću godina povijesti i istražuje motive, sredstva i posljedice ubojstava kraljeva – ubojstava pripadnika europskih vladarskih obitelji, ali i ubojstava koja su počinili. Pojedine priče mogu se mjeriti s najboljom fikcijom: nasilna smrt usred kraljevske raskoši, ubojstva kojima se s prijestolja svrgavaju tirani, okončavaju dinastije i započinju ratovi.

Tijekom stoljeća, muškarci – ali i nekoliko žena – ubijali su vladare iz koristi, radi osvete, u ime religije, da se riješe tirana i da svrgnu omražene režime. Služili su se mačevima i strijelama, eksplozivnim napravama i mecima, otrovom i (navodno) magijom. Čak i danas, monarsi žive pod prijetnjom nasilne smrti od terorista i luđaka.

Ipak, u povijesti je bilo i ubojica iz redova kraljeva. Monarhe su ubijali ili prisvajali prijestolja zavidni rođaci. Kraljice su davale ubijati supruge, sinovi su ubijali očeve, očevi sinove. Najstrašniji je bio ruski car Ivan Grozni, manijak koji je skrivio smrt tisuća podanika.

U osuvremenjenome izdanju knjige Ubojstva kraljeva, Dulcie M. Ashdown vodi nas na putovanje širom europskoga kontinenta, istražujući mračne i tragične događaje u kraljevskoj povijesti, od drevnih legenda do današnjih novinskih naslova. Usto istražuje i neke od najkontroverznijih smrti u povijesti, poput smrti kralja Vilima Rufusa, prinčeva u londonskom Toweru i, u naše doba, Diane, princeze od Walesa.

 

Autorica piše povijesne knjige o kraljevskim obiteljima. Ostala djela Dulcie M. Ashdown: Queen Vicotria's Mother, Queen Vistoria's Family, Royal Paramours, Princess of Wales, Royal Children, Royal Weddings, Tudor Cousins itd.

Podaci

Nakladnik
Naklada Ljevak
Biblioteka
Biblioteka Kultura i civilizacija
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2010
Prevoditelj
Damir Biličić