.

.

Hrana kao kultura

Cijena: 125,00 HRK
Cijena s popustom: 112,50 HRK
Količina

"Govoriti o mediteranskoj prehrani (u jednini) svojevrsna je metafizička apstrakcija koja zanemaruje krajnju razovrsnost okolnosti koje je sama geografija, a da ne spominjemo povijest, stvorila u regijama kao što su, na primjer, Provansa i Libanon, Tunis i Dalmacija, Sicilija i Egipat. Mnogi faktori koji tvore takozvanu mediteransku prehranu rezultat su nedavnih kulturnih razmjena između svjetskih kontinenata i regija. Azija i Amerika, kao i Afrika i Europa, bile su presudne u određivanju obilježja prehrambenog sustava koji ustaljeno nazivamo mediteranskim."

Massimo Montanari profesor je srednjovjekovne povijesti na Sveušilištu u Bologni i jedan od najcijenjenijih stručnjaka na području povijesti prehrane i kulture. Jedan je od osnivača i urednika časopisa Hrana i povijest koji objavljuje Institut Europeen d'Histoire et des Cultures de l'Alimentation.

Podaci

Nakladnik
Sandorf
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
146
UDK
392.8
Godina izdanja
2011
Dimenzije
13,00 x 20,00
ISBN
9789537715052

Proizvod trenutno nema recenzija korisnika