Savjetovatelj – stručnjak

.

.

Savjetovatelj – stručnjak

Cijena: 378,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Ovo je knjiga o procesu savjetovanja. Vješt i osjetljiv stručnjak taj će proces iskoristiti za poboljšanje života ljudi koji žele promijeniti svoje odnose s drugima, koji žele bolje razumjeti sebe ili koji žele naučiti predviđati životne izazove i saznati kako da se s njima suoče. Iako je nemoguće precizno odrediti kakav će biti vaš doživljaj savjetovanja, postoje neki opći parametri procesa savjetovanja koji će sigurno biti sastavni dio vašeg iskustva.

Unutar zanimanja savjetovatelja postoje mnoge specijalizacije, uključujući savjetovanje u području duševnog zdravlja, bračno i obiteljsko savjetovanje, školsko savjetovanje, ono koje se bavi rehabilitacijom, dušobrižničko savjetovanje pri crkvi, savjetovanje u području kreativnih umjetnosti itd. Svako od tih posebnih područja zahtijeva specifične terapijske vještine koje su potrebne za rad s klijentima koji traže specifičnu podršku. Tim su specijalnostima zajednički uspostavljanje i održavanje odnosa, komunikacija, pojmovi i shvaćanja, dijagnostika i vještine intervencija koje se obrađuju u ovoj knjizi.

U ovoj se knjizi bavimo procesom savjetovanja od njegova početka do kraja. Cilj nam je poučiti studente kako da razmišljaju i kako da postupaju kao savjetovatelji. Da bi netko postao savjetovateljem, potrebne su mu obje te skupine vještina, a nužan je i razvoj identiteta savjetovatelja.

Podaci

Nakladnik
Naklada Slap
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
404
Godina izdanja
2012
ISBN
978-953-191-745-2