Ekološki otisak

.

.

Ekološki otisak

Kako je razvoj zgazio održivost
Cijena: 190,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Održivi razvoj je danas jedan od najprisutnijih pojmova u znanosti, medijima i civilnom društvu, a opet je često nepoznanica kako održivost primijeniti u stvarnosti. Stoga krećemo u potragu za održivim razvojem, za realnim i praktičnim alatima i znanjima, tehnologijama i modelima koji u ovome trenutku mogu biti najbolji reprezentanti ekološke održivosti i socijalne pravde.
Pomoću indikatora održivog razvoja, ekološkog otiska i indeksa ljudskog razvoja tražimo odgovore o svijetu u kojem živimo i koji ostavljamo budućim generacijama. Pitamo se postoje li društveni akteri koji su spremni, koji imaju sposobnosti i odlučnosti, poslužiti kao eventualni model održivog razvoja? Ako postoje, s kojim to političkim strategijama, primjenjivim znanjima i praktičnim vještinama ostvaruju održivi razvoj? I tu nas posebno zanima stanje u Hrvatskoj, tranzicijskoj zemlji koliko iznimnoj u biološkoj raznolikosti, toliko upornoj u razvojnoj jednolikosti.
Glavna poruka knjige je pokazati kako danas za primjenu održivog razvoja nije problem nedostatka znanja ili strategija o tome kako živjeti održivo, već prevlast prepreka za aktivnu primjenu održivog razvoja…

Podaci

Nakladnik
TIM press
Biblioteka
Biblioteka Novi pokreti
Uvez
Meki uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
247
UDK
57
Godina izdanja
2010
Dimenzije
21,00 x 13,50
ISBN
978-953-7177-39-3

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn