Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu

.

.

Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu

Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu

Cijena: 200,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Knjiga "Analiza DNA u sudskoj medicini i pravosuđu" sadrži 11 poglavlja u kojima se sveobuhvatno prikazuje primjena analize DNA u sudskoj medicini i pravosuđu s biomedicinskih, metodoloških, forenzičkih i pravnih vidova. Knjiga ima 231 stranicu, tekst je popraćen brojnim tablicama koji sažeto i pregledno prikazuju relevantne podatke, ilustrirana je brojnim slikama, a na kraju svakog poglavlja nalazi se popis literature.

Ciljeve knjige prikazao je glavni autor Dragan Primorac u predgovoru knjige. Prvi je cilj upoznati čitateljstvo s najsuvremenijim dostignučima u području analize DNA u sudsko-medicinskim znanostima i pravosuđu, a drugi je cilj "pokušaj prijevoda znanosti na običan jezik", što znači što više pojednostaviti prikaz znanstvenih spoznaja kako bi bio razumljiv i čitateljima koji nemaju temeljno biomedicinsko obrazovanje.

Prvi su cilj autori u potpunosti zadovoljili. Glede drugog cilja, za kojeg s pravom glavni autor navodi da je vrlo zahtjevan, postavlja se pitanje razine pojednostavljenja ispod koje se gube značajne informacije ili one postaju nepotpune i iskrivljene. Autori su i drugi cilj uspješno postigli. Našli su pravu mjeru između jednostavnog prikaza i znanstvene točnosti i tako su nam pružili jednostavno, lako razumljivo štivo koje obrađuje veoma kompleksnu problematiku i ulazi u veoma raznorodnu tematiku (biokemija, molekularna genetika, klasična genetika i biologija, forenzika i pravosuđe).

Zaključno, knjiga je pisana jednostavno, ali veoma informativno, tako da će stručnjaci s različitim temeljnim obrazovanjem (biokemičari, medicinari, kriminalisti, pravnici) u knjizi naći informacije koje u literaturi vlastitog područja ne nalaze. Toplo preporučam da se knjiga objavi.

Podaci

Nakladnik
Medicinska naklada
Jezik
hrvatski
Godina izdanja
2008
ISBN
978-953-176-390-5

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn