Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj - Knjižara Ljevak

.

.

Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj

Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj

Cijena: 99,00 HRK
Količina
Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 0.

Stara Grčka nikad nije izgledala zabavnije!

Civilizacija starih Grka temelj je zapadne civilizacije. Pamtimo je po veličanstvenim herojima, mudrim filozofima, hrabrim ratnicima, fenomenalnim umjetnicima, po očaravajućim gradovima i raskošnim hramovima u čast mnogih bogova. Upravo su stari Grci zasnovali prvu demokraciju, izgradili prva kazališta i održali prve Olimpijske igre. Njihove priče o junacima i bogovima – mitovi – jednako su fascinantni i danas.

Ova izuzetna knjiga dočarat će djeci te važne mitove na poseban način – stripovski ilustrirane i sa profinjeno duhovitim tekstom privući će ih na čitanje i otkrivanje detalja i pozadina tih priča. S ovom će knjigom djeca sudjelovati u stvaranju svijeta iz kaosa i promatrati kako znatiželjna Pandora otvara kutiju, zajedno s Tezejem suočit će se s Minotaurom, putovati s Perzejem u potrazi za Meduzom. Zatim će posjetiti Tartar i promatrati koncert najvećeg grčkog boga rocka Orfeja, u golemom konju ući u Troju i na kraju promatrati kako Heraklo obavlja svoje poznate poslove. Između svake od tih poznatih avantura nalaze se predasi u kojima će čitatelji otkrivati grčke bogove, doznati kako su grčki mitovi objašnjavali svijet, upoznati najveće grčke junake koje još ne poznaju, suočiti se s najzanimljivijim mitskim bićima i ubojitim zvijerima, otputovati u podzemni svijet i doznati za moire – tri sestre koje svakom određuju sudbinu.

James Davies duhovito je prepričao i ilustrirao poznate priče mitskim bićima, čudovištima i bogovima te objasnio kako su stari Grci doživljavali život, smrt i svijet oko sebe.

Podaci

Nakladnik
Profil
Uvez
Tvrdi uvez
Jezik
hrvatski
Broj stranica
60
Godina izdanja
2021
Dimenzije
22 x 30,5
ISBN
978-953-313-837-4